MENIU

Vremea se încălzește ușor! METEO PE TREI ZILE

Vremea va fi în general închisă şi mai rece decât în mod obişnuit la această dată, îndeosebi în regiunile extracarpatice. Se vor semnala precipitaţii pe arii relativ extinse, predominant sub formă de ninsoare în Transilvania şi în Moldova, zone unde se va depune strat nou de zăpadă, mixte în Oltenia, Muntenia şi în Maramureş şi mai ales ploi în rest. Local se menţin condiţiile de producere a poleiului. Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50...60 km/h în sudul şi în centrul ţării, iar la munte şi în sudul Banatului va sufla tare, cu peste 80 km/h. Local şi temporar, zăpada va fi viscolită. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între minus 3 şi 7 grade. Dimineaţa, în zonele joase, vor fi condiţii de ceaţă.

BUCURESTI
În Capitală, tot vreme închisă şi rece. Temporar vor fi precipitaţii mixte şi vor mai fi condiţii de producere a poleiului. Vântul va avea intensificări, iar la rafală va depăşi 45...50 km/h. minus 4...minus 2 grade dimineaţa. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de minus 1 grad.

MUNTE
La munte, vremea va fi în general închisă şi mai rece decât în mod obişnuit la această dată din an, iar temporar se vor semnala precipitaţii slabe pe arii relativ extinse. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în Carpaţii Orienatli şi Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă şi mixte în restul zonei montane, unde izolat vor fi condiţii de formare a poleiului. Vântul va sufla tare, cu peste 80 km/h, îndeosebi pe creste, unde trecător ninsoarea va fi viscolită. Vor fi 2 grade la Stâna de Vale, 1 grad la Păltiniş, minus 2 grade la Predeal, minsu 4 grade la Sinaia şi minus 6 pe Ceahlău Toaca.

REGIUNI
În regiunile intracarpatice, vreme închisă cu precipitaţii mixte în Maramureş, mai multe ninsori în Transilvania si mai mult ploi în Banat şi Crişana. Vântul bate tare la munte şi în sudul Bantului. Maximele, negative în depresiuni, minus 3, minus 4 grade, şi pozitive in rest până la 5-6 grade in Câmpia de Vest.

În sud, vreme rece, cu vânt, precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Maximele, mai mici decât normal, sunt predominant între 0 şi 2 grade.

Şi în Dobrogea e frig, vântul este alert, cad precipitaţii mai ales sub formă de ploaie şi se poate produce polei. 2 grade la amiază la Tulcea şi 5 la Constanţa.

În Moldova, vreme de iarnă, cu ninsori dar izolat şi lapoviţă şi ploaie, cu maxime negative de la 0 grade în Galaţi pina la minus 3 la Suceava.


VREMEA PE 2 ZILE

Miercuri, temperatura mai creşte puţin dar vremea este tot rece pentru această dată în regiunile extracarpatice. Temporar, se vor semnala precipitaţii slabe, mixte în Oltenia şi Muntenia şi predominant ploi în sudul Banatului şi în Dobrogea si mai ales ninsori la munte. Izolat va ninge şi în Moldova. Puţin soare doar în nord-vestul şi centrul ţării. Vântul va mai avea unele intensificări la munte şi în sud-vestul şi sudul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 4...minus2 grade în Moldova şi 9 grade în Dealurile de Vest.

În Capitală se mai încălzeşte un pic: minus 2 grade dimineata şi în jur de 1 grad la amiază. Cer noros şi trecător precipitaţii slabe, mixte.

Joi în regiunile extracarpatice vreme uşor mai rece decât în mod normal, cer noros şi pe arii restrinse burniţe sau precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie ce vor favoriza depuneri de polei. În Munţii Banatului şi în zona subcarpatică a Olteniei, trecător va fulgui. În restul teritoriului, cer variabil şi valori termice puţin peste normal. Maximele, în uşoară creştere faţă de ziua anterioară, vor fi cuprinse între minus 2...0 grade în nordul Moldovei şi 9...10 grade în nord-vest.

În Bucureşti, temperatura continuă să crească. minus 1 grad dimineaţa şi condiţii de ceaţă şi 2-3 grade la amiază. Trecător, în primele ore ale zilei mai sunt burniţe sau precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie si condiţii de polei.