MENIU

Vremea se schimbă! METEO PE TREI ZILE

<p>METEO PE TREI ZILE</p>

Vremea va fi uşor instabila. Ziua incepe cu vreme in general frumoasa, dar în special dupa-amiaza vor înnorari temporar accentuate. Local în zonele montane şi submontane şi pe arii restrânse si în regiunile vestice, vor fi averse, descarcari electrice şi intensificari de scurta durata ale vântului. În restul tarii astfel de fenomene vor fi posibile cu totul izolat. Temperaturile maxime, uşor mai ridicate în aproape toata ţara, se vor încadra între 16 şi 25 de grade

BUCURESTI
In Bucuresti, vremea se încalzeste uşor şi va fi o zi frumoasa. Acum, dimineata, sunt in jur de 8-10 grade, iar la amiaza va fi mai cald decat ieri: 23-24 de grade. Vântul nu sufla mai mult de moderat

MUNTE
La munte, vremea va fi uşor instabila astazi -cu cer variabil, înnorari temporar accentuate în special în orele dupa-amiezei, când local vor fi averse, descarcari electrice şi intensificari de scurta durata ale vântului. Temperaturile marcheaza o creştere uşoara faţa de ieri: 15 grade la amiaza la Predeal, 13 grade la Sinaia cota 1500 si Stana de Vale, 11 grade la Paltinis, 9 la Semenic si 8 la Vf. Toaca din masivul Ceahlau.

MARE
La mare, vremea va fi uşor instabila, dar normala din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorari trecatoare pe parcursul zilei, când sunt condiţii si pentru averse slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, iar maximele vor fi cuprinse între 19 şi 22 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa între 14 şi 17 grade.

REGIUNI
In regiunile intracarpatice, in partea a doua a zilei, cerul va fi înnorat, temporar accentuat, si local se vor semnala averse, descarcari electrice, posibil si intensificari de scurta durata ale vântului. La amiaza maximele vor fi cuprinse intre 18 grade la Resita (in sudul Banatului) si cel mult 21 de grade, la Alba Iulia.

In sudul tarii, vremea va fi in general frumoasa, dar si aici local, in zona montana si submontana, izolat si la ses, mai sunt posibile fenomene de instabilitate. La amiaza se vor inregistra 21-22 de grade la Drobeta Turnu Severin, Craiova, Rimnicu Vilcea si Alexandria, 23 la Giurgiu si Ploiesti si 25 la Calarasi.

In Dobrogea, o vreme mai buna decit ieri- mai mult soare, averse rare dupa-amiaza si mai multe grade in termometre: 23 de grade maxima la Tulcea si 21 la Constanta.

Si in Moldova instabilitatea atmosferica este mai redusa fata de ieri. Dar, la munte si in Subcarpatii Moldovei, si izolat in restul regiunii, dupa-amiaza, vor mai fi averse, descarcari electrice şi intensificari de vânt. Si aici maximele mai cistiga 1-2 grade: 21 de grade la Suceava, 23 in Bacau si Galati si 24 la Iasi si Focsani.

VREMEA PE DOUA ZILE
Luni, continua sa se încalzeasca uşor, astfel cã temperaturile maxime trec de 20 de grade in toata tara si ajung la 26 de grade la Giurgiu si Calarasi. Vor mai fi înnorari temporare în partea a doua a zilei, în zonele montane, unde pe arii restrânse vor cadea averse, însoţite de descarcari electrice. Si in restul tarii mai sunt posibile ploi, dar de scurta durata si cu totul izolat. Pe timpul averselor, vântul va sufla mai intens.

In Capitala, vremea, de asemenea se încalzeste uşor. Dimineata, in jur de 10 grade, iar la amiaza 25...26 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pâna la moderat.

Marti, vreme calda şi în general frumoasa, cu cer variabil şi ploi de scurta durata la munte. Însa, incepând cu orele dupa-amiezei, înnorarile se vor accentua treptat în regiunile estice, unde spre seara se vor semnala averse, descarcari electrice şi intensificari de scurtã durata ale vântului. Vor fi deasemeni, din nou condiţii de grindina, iar cantitaţile de apa, izolat, pot fi mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22-23 de grade in depresiunile transilvane si nordul Moldovei, şi 28 de grade la Calarasi.

In Bucuresti marti, o zi predominant frumoasa şi calda. Temperatura mai castiga 1-2 grade fata de luni. Dimineata vor fi 11-12 grade si la amiaza in jur de 27. Cerul va fi variabil, mai mult senin, iar vântul va sufla slab pâna la moderat.