MENIU

Furtuni și vijelii cu grindină, după căldura extremă. ANM anunță regiunile lovite de fenomene extreme periculoase 

Furtuni și vijelii cu grindină, după căldura extremă

Un val de aer rece intră în România din vestul și nord-vestul țării, aducând furtuni și precipitații însemnate cantitativ. Și totuși, canicula nu ne părăsește, temperaturile atingând în continuare maxime de 36-37 de grade Celsius. 

Vreme la extreme, în România: de la temperaturi de aproape 40 de grade, la ploaie torențială, vânt și grindină. Într-o intervenție la Realitatea PLUS, meteorologul Oana Catrina a vorbit despre schimbările meteorologice din următoarele zile.

"Cerul se va degaja, va fi bună parte senin în majoritatea regiunilor, însă, treptat, începând din orele după-amiezii, instabilitatea atmosferică se va accentua din nou începând din partea de SV, V și local în centru, unde așteptăm averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, căderi de grindină, iar cantitățile de apă vor fi însemnate, urmând a depăși 15-20 l/mp, izolat 30 l/mp. 

Climatolog, avertisment cumplit după cel mai lung val de caniculă: România, grav afectată de un nor de praf saharian

De perspectivă, pentru zilele imediat următoare, tot în partea de NV, V și centru, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, în timp ce în restul teritoriului vremea va fi stabili, iar ploile de vară vor lipsi", a spus, într-o intervenție la Realitatea PLUS, meteorologul ANM Oana Catrina.

 

 

Mai multe articole despre: