MENIU

Cod portocaliu de caniculă: zonele afectate de arșiță. Revin nopțile tropicale - HARTA 

Cod portocaliu de caniculă: zonele afectate de arșiță. Revin nopțile tropicale

Administrația Națională de Meteorologie a emis coduri portocalii și galbene de caniculă și disconforrt termic. Urmează noi zile de arșiță și nopți tropicale. 

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 23 august
Fenomene vizate: caniculă, disconfort termic ridicat
Zone afectate: Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală

Valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea continentală, unde va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 34...36 de grade.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 23 august
Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat
Zone afectate: județele Teleorman și Giurgiu

Valul de căldură va persista pentru a unsprezecea zi consecutiv. În județele Teleorman și Giurgiu va fi caniculă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36...37 de grade.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ 

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 24 august
Fenomene vizate: caniculă, disconfort termic ridicat
Zone afectate: Crișana, sud-vestul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea continentală

Valul de căldură va persista și se va extinde. În Crișana, Banat, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, nordul și estul Munteniei și în Dobrogea continentală va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34...36 de grade.

Notă: în următoarele zile valul de căldură se va extinde în aproape toată țara.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 24 august
Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat
Zone afectate: județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București

Valul de căldură va persista pentru a douăsprezecea zi consecutiv. În județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în municipiul București va fi caniculă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade.

Mai multe articole despre: