MENIU

Vești proaste de la meteo. E Cod Galben până după-amiază

Cod Galben de inundaţii pe râuri mici din judeţele Mehedinţi şi Gorj, până marţi după-amiaza la ora 15:00, anunță hidrologii.

Cod Galben. Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Bahna, Topolniţa, Coşuştea, Motru - bazin superior, din judeţele Mehedinţi şi Gorj. 

Marți, vremea se va încălzi ușor în toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile vestice și sud-vestice și în nordul Carpaților Orientali unde pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice si cu totul izolat, grindină. Vântul va avea intensificări în sud-vestul țării, în special în zona montană aferentă.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade. În orele dimineții, izolat vor fi condiții de ceață, în special în depresiuni și pe văile râurilor.

În Bucureşti, dimineata avem 11...13 grade. Pe parcusrul zilei, vremea va fi frumoasă și caldă, cu cer variabil și vânt slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 26...27 de grade.

Anunţ de ultimă oră de la meteo: Cum va fi vremea în următoarele trei zile

Mai multe articole despre:
inundaţii cod galben vremea