MENIU

Zeci de firme din Capitală riscă amenzi dacă nu curăţă zăpada din faţa sediului

Firmele care nu deszăpezesc în faţa sediilor vor fi amendate

50 de inspectori ai municipalităţii vor ieşi pe teren joi, iar firmele care nu vor curăţa zăpada din faţa sediilor riscă amenzi de până la 1000 de lei.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat miercuri că 90 de firme riscă amenzi între 500 şi 1.000 de lei dacă nu deszăpezesc zona din faţa sediilor pe care le ocupă.

\"O sută de firme s-au conformat, alte 90, însă, nu. Mâine (joi - n.r.), 50 de inspectori ai municipalităţii vor ieşi pe teren, iar cine nu deszăpezeşte va fi amendat\", a spus edilul-şef, la şedinţa de miercuri după-amiază a comandamentului de iarnă al Capitalei.

La rândul său, prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a declarat, tot miercuri, în cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), că în cazul în care edilii sectoarelor vor mai fi lipsiţi de reacţie la fenomenele de înzăpezire, va fi obligat să îi amendeze. Atănăsoaei le-a cerut consilierilor să intervină pe lângă primari pentru a acţiona responsabil în cazul măsurilor de deszăpezire.

Ninsoarea căzută marţi a creat mari probleme în Bucureşti, traficul fiind îngreunat şi chiar blocat pe multe artere.