MENIU

Vremea se schimbă radical. Când va ninge în București și în marile orașe

După câteva zile cu temperaturi de primăvară, vremea se răcește simțitor începând din acest weekend. Temperaturile maxime încep de la zero grade și nu vor mai depăși 10 grade, iar luni vom avea parte de precipitații sub formă de ninsoare în mai multe zone din țară.

VREMEA SÂMBĂTĂ

Vremea se va răci în vest şi nord-vest, dar se va menţine deosebit de caldă în restul ţării, cu maxime ce vor fi cuprinse între 5...6 grade în dealurile vestice şi 17...18 grade în sud-estul Munteniei şi în sudul Dobrogei. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi în jumătatea vestică a ţării, iar în Maramureş şi cea mai mare parte a Crişanei, în prima parte a zilei, pe arii restrânse cantităţile de apă vor mai depăşi 10...15 l/mp. La munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi pe creste, temporar în vestul, centrul şi în extremitatea de sud-est a ţării şi va sufla slab şi moderat în celelalte regiuni, potrivit REALITATEA TV.

În București, vremea se va menţine deosebit de caldă. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora treptat, iar spre seară temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade.

La munte temporar se vor semnala precipitaţii, în cursul zilei în masivele din jumătatea de vest, apoi şi în restul zonei montane. Acestea vor fi mixte ziua, în timp ce noaptea vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări, viteze mai mari urmând a se înregistra pe creste, mai ales în prima parte a zilei. Valorile termice diurne vor marca o scădere faţă de ziua precedentă în masivele vestice şi nord-vestice, iar în rest, se vor menţine mult mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei. Vor fi... Si duminica vremea se va răci, chiar semnificativ în masivele sudice. Temporar va ninge în Carpaţii Meridionali şi Orientali şi doar izolat în restul zonei montane.

VREMEA DUMINICĂ

Duminică, vremea se va răci în toate regiunile, in special în cele sudice, estice și centrale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 grade la Suceava și 9-10 grade pe litoral. Cerul va fi mai mult noros și temporar se vor semnala precipitații slabe în sudul și centrul țării și doar izolat în rest. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în zonele montane, mai ales ninsori în Transilvania, Banat, sudul Crișanei și zona deluroasă a Moldovei si ploaie, în Oltenia, Muntenia și Dobrogea dar si aici spre seara ploaia poate trece și in lapoviță și ninsoare. Vântul va avea unele intensificări la munte, în estul și sud-estul teritoriului, precum și în extremitatea de sud-vest.

În București, vremea se va răci semnificativ față de simbata. 4-6 grade dimineata si numai in jur de 6 grade la amiaza. Cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua.

VREMEA LUNI

Luni, valorile termice se vor situa, în general, în jurul celor specifice acestei perioade. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade la Brasov, Suceava si Targoviste și 4-5 grade in Banat, la Timisoara. Se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, pe arii relativ extinse în jumatatea sudică a țării si sub forma de ninsoare dar numai izolat, in restul teritoriului. La munte, îndeosebi în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge.

În Bucureşti, vremea va continua să se răcească. 0…1 grad dimineata si 2-3 grade la amiaza. Trecător vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare.

Mai multe articole despre:
meteo vremea prognoză meteo