Vosganian: Moţiunea de cenzură PNL-UDMR se intitulează "Marea păcăleală PDL-PSD"
Purtătorul de cuvânt al PNL, Varujan Vosganian, a declarat, joi, la Iaşi, că moţiunea de cenzură care va fi depusă la începutul săptămânii viitoare se intitulează "Marea păcăleală PDL-PSD" şi că textul moţiunii a fost definitivat şi trimis filialelor PNL pentru observaţii.
"Textul moţiunii de cenzură a fost definitivat şi a fost trimis către filialele PNL din ţară. Până luni urmează să primim observaţii ale organizaţiilor, iar apoi va fi depusă în Parlament. În moţiune arătăm în ce mod această coaliţie devine pentru români nu numai o mare păcăleală, dar şi o ameninţare. Opinia noastră este că actualul Guvern reprezintă un factor de agravare a crizei. Guvernul Boc este un pericol pentru stabilitatea statului", a declarat Vosganian, în conferinţă de presă.
Acesta a adăugat că România se confruntă încet-încet nu numai cu o criză economică, dar şi cu o criză de management guvernamental. Totodată, Vosganian susţine că elementul de noutate pe care îl aduce moţiunea de cenzură este că textul scoate în evidenţă faptul că Guvernul a recidivat în ceea ce priveşte nerespectarea promisiunilor electorale.
"Legile bugetare din februarie au abandonat o parte din promisiunile guvernamentale, după care a urmat rectificarea bugetară care a abandonat o parte importantă din legile bugetare şi, nu s-a uscat bine cerneala pe ordonanţa de rectificare, că au venit preşedintele Băsescu şi premierul Boc să ne spună că nici rectificarea nu va fi dusă la bun sfârşit, pentru că o bună parte din finanţarea europeană va merge către pensii şi salarii", a punctat Vosganian.
În opinia liberalului, cea mai flagrantă promisiune nerespectată de Guvern este cea privind creşterea salariilor profesorilor şi a subliniat că acestea nu numai că nu vor creşte, dar au fost deja diminuate în trimestrul II cu 20%, în urma rectificării.
Referindu-se la impozitul forfetar, Vosganian a precizat că această taxă este un "impozit pe existenţa firmelor". Purtătorul de cuvânt al PNL a adăugat că în Franţa şi Ungaria, ţări date de Guvern ca exemplu de state unde impozitul forfetar a adus beneficii, lucrurile sunt diferite faţă de varianta exprimată public de Executiv.