MENIU

Voluntarii Greenpeace, goi puşcă în mijlocul viei!

Foto: Realitatea TV
Peste 700 de oameni au defilat goi, cu sticle în mână, printre rândurile de viţă de vie ale unei celebre podgorii de pe Coasta de Aur franceză

Câteva sute de trupuri goale şi mult, mult vin - o astfel de imagine duce cu gândul mai degrabă la dezmăţul orgiilor din Roma antică, decât la un protest din mileniul III. Şi totuşi, aşa arată cel mai recent semnal de alarmă al organizaţiei Greenpeace.

Peste 700 de oameni au defilat goi, cu sticle în mână, printre rândurile de viţă de vie ale unei celebre podgorii de pe Coasta de Aur franceză, regiunea cu cele mai fine vinuri din lume. Este felul în care Greenpeace, cu ajutorul celebrului fotograf Spencer Tunick, specialistul fotografiilor cu nuduri în masă, a vrut să atragă atenţia că încălzirea globală distruge viile de valoare.

"Acum am ocazia să fac artă şi să o combin cu un mesaj cu greutate: să arăt vulnerabilitatea vinurilor franceze şi să strig către Copenhaga că politicienii trebuie să facă sacrificii pentru salvarea planetei", a declarat fotograful.

Merită menţionat faptul că podgoria Chateau de Rontets, scenă pentru transmiterea eco-mesajului în pielea goală, este una din capitalele celui mai popular vin al francezilor, Beaujolais. Evenimentul organizat de celebrul fotograf a avut loc cu puţin timp înaintea conferinţei mondiale asupra schimbărilor climatice de la Copenhaga.
Mai multe articole despre:
avertisment imagine încălzire fotograf vin nud goi podgorie