MENIU

Victor Piţurcă: "Plecarea lui Rădoi la Al-Hilal este un pas înapoi din punct de vedere fotbalistic"

Foto: NewsIn

Selecţionerul României, Victor Piţurcă, a declarat, joi, agenţiei NewsIn, că trecerea lui Mirel Rădoi de la Steaua la Al-Hilal reprezintă un pas înapoi pentru cariera sa, dar în acelaşi timp este ocazia potrivită pentru ca jucătorul să se realizeze din punct de vedere financiar.

"Fotbalistic, plecarea lui Rădoi la Al-Hilal este un pas înapoi pentru el, pentru valoarea lui. Nici nu trebuie să-mi mai puneţi această întrebare, dacă e sau nu un pas înapoi pentru el. Nu ştiu dacă are importanţă foarte mare acest lucru, el avea nevoie de această schimbare, avea nevoie să facă un pas la altă echipă, şi este important şi viitorul lui din punct de vedere financiar. Nu cred că-l încălzea pe Rădoi să joace toată viaţa la Steaua şi să-şi termine activitatea fotbalistică fără a asigura un viitor mai bun familiei lui", a spus Victor Piţurcă.

Selecţionerul României nu este de acord că Al-Hilal reprezintă în Asia ceea ce reprezintă Real Madrid în Europa: "Ştim la ce nivel este fotbalul din ţările arabe, este foarte clar că nu există comparaţie între ceea ce se joacă în Europa şi ceea ce se joacă acolo".

Întrebat fiind în ce măsură şansele lui Mirel Rădoi de a fi convocat la echipa naţională au scăzut după transferul acestuia la Al-Hilal, Piţurcă a opinat: "Numai dacă pleca într-o ţară cu fus orar schimbat, atunci erau probleme şi Rădoi nu ar mai fi fost convocat, dar între noi şi Arabia Saudită este o diferenţă de doar două ore din câte ştiu. Un jucător valoros, aşa cum este Rădoi, chiar dacă joacă într-un campionat mai slab cum este cel din Arabia, are şanse să fie convocat".

Piţurcă a afirmat că nu a luat legătura cu fostul căpitan al Stelei pentru a vorbi cu acesta despre transferul său la echipa antrenată de Cosmin Olăroiu, întrucât "nu am încredere 100% că se realizează acest transfer". Întrebat de ce manifestă o atitudine circumspectă în privinţa şanselor de materializare a transferului lui Rădoi, selecţionerul a opinat că nu are "nici cea mai mică informaţie, chiar nu am vorbit cu nimeni de la Steaua pe tema acestui subiect şi chiar nu ştiu".

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat că Mirel Rădoi a semnat joi actele pentru transferul la gruparea arabă antrenată de Cosmin Olăroiu, Al-Hilal, tranzacţie în urma căreia Steaua va încasa 6 milioane de euro plus TVA, iar fostul căpitan din Ghencea va avea un salariu stagional de 1.400.000 de euro.
Mai multe articole despre:
Steaua Mirel Radoi transfer Cosmin Olăroiu Al Hilal