MENIU

Ventilatoarele presupus vinovate de incendiile din două spitale din Rusia, suspendate din uz

medici

Rusia a anunțat, astăzi, suspendarea utilizării unui anumit model de ventilatoare fabricate în țară, după 1 aprilie, pe motiv că acestea au stat la baza declanșării unor incendii în două spitale din țară, relatează HotNews. Până în prezent, șase persoane au murit în urma acestor incendii. În plus, se pare că ventilatoarele medicale fac parte din lotul celor care au fost trimise ca ajutoare în SUA.

Este vorba despre ventilatorul medical Aventa-M, care era folosit în spitalul Sfântul Gheorghe din Sankt Petersburg, dar și într-un spital din Moscova, unde au avut loc incendiile.
 
Autoritatea de supraveghere a echipamentelor medicale a anunțat, astăzi, că în prezent este în desfășurare o anchetă privind calitatea și siguranța acestor ventilatoare.

Vă reamintim că Rusia rămâne în continuare unul dintre cele mai afectate state de pandemia de coronavirus. Numai astăzi au fost confirmate încă 10.028 de noi cazuri de îmbolnăviri, ceea ce ridică bilanțul total, la nivel național, la 242.271. De asemenea, autoritățile au anunțat încă 96 de decese în utlimele 24 de ore, numărul oficial al victimelor fiind de 2.212.