MENIU

Vecinii lui Gadhafi din SUA sunt nemulţumiţi

Foto: RTV
Autorităţile libiene s-au grăbit să amenajeze locuinţa pe care liderul de la Tripoli a achiziţionat-o în acest oraş liniştit din Noua Anglie

Locuitorii orăşelului Englewood, din New Jersey, vor avea timp de câteva zile un vecin celebru. Cu toate acestea, ei nu se simt deloc bucuroşi, mai ales că faimosul oaspete este preşedintele libian, Muammar Gadhaffi.

Gadhaffi a venit în Statele Unite pentru a participa la Adunarea Generală a ONU. Autorităţile libiene s-au grăbit să amenajeze locuinţa pe care liderul de la Tripoli a achiziţionat-o în acest oraş liniştit din Noua Anglie în 1982. Cei mai mulţi locuitori au reacţionat cu stupoare la zvonul că Gadhaffi va locui într-un cort de beduini.

Congressmenul care reprezintă Englewood s-a împotrivit vehement venirii liderului libian în circumscripţia sa. El a declarat chiar că Gadhafi nu ar trebui primit în oraş. Deşi preşedintele libian este acceptat acum în Occident, multă lume nu a uitat atentatul cu bombă din 1988, în urma căruia toţi cei 270 de oameni, majoritatea americani, aflaţi la bordul cursei Pan Am 103 şi-au pierdut viaţa.

Gadhaffi a elogiat decizia justiţie scoţiene de a-l elibera pe libianul găsit vinovat de comiterea acestui atac în spatele căruia americanii cred că se află liderul de la Tripoli. 

Mai multe articole despre:
Muammar Gadhafi