Vânzările directe la domiciliu înfloresc în Marea Britanie
Vremurile grele pe care pe traversează economia mondială schimbă încet, dar sigur, faţa comerţului. Se vede şi în Marea Britanie, unde vînzarea cu amănuntul la domiciliu cunoaşte o dezvoltare fără precedent.
"Capitain Tortue" este o marcă franceză de produse vestimentare care nu pot fi cumpărate decât prin vânzare directă. Mai precis, clientul cheamă acasă vânzătorul, care aduce marfa cu el, dar şi câţiva prieteni, potenţiali clienţi. Pentru că e vorba de haine, clienţii le pot proba liniştiţi, în confortul intimităţii de acasă şi pot socializa relaxaţi. Afacerea merge ca unsă.
Secretul succesului afacerii e justificat, o confirmă şi clientele. "E foarte plăcut să poţi să probezi lucruri acasă la cineva fără presiunea pe care o pune un agent de vânzări. Nu simţi că trebuie neapărat să cumperi ceva", declară Lizzy.
Mai mult, industria merge pentru că, în vânzarea directă, contactul vânzător-cumpărător este mult mai personal.
Studiile sociale arată că e normal ca vânzarea directă să prospere în vremuri de recesiune. Numărul recruţilor în această afacere de 3 trei miliarde de dolari şi 400.000 de locuri de muncă a crescut în februarie cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.