MENIU

Vanghelie spune că nu e în spatele schimbărilor de la Poliţie şi că îl respectă pe Tutilescu

Preşedintele PSD Bucureşti Marian Vanghelie a negat că ar fi în spatele schimbării conducerii de la Poliţia Capitalei, susţinând că el nu este interesat de niciun post, că militează pentru depolitizarea funcţiilor din MAI şi că îl respectă pe Marian Tutilescu pentru că nu s-a implicat politic.

"Nu sunt în spatele acestei schimbări. Se încearcă să se pună amprenta pe PSD Bucureşti sau pe Marian Vanghelie că încearcă să schimbe conducerea Poliţiei Capitalei. Nu mă interesează acest lucru. Domnul Tutilescu, spre deosebire de alţi oameni din Ministerul de Interne, nu s-a implicat politic şi, din punctul ăsta de vedere, are respectul meu. Nu e nicio discuţie şi nicio negociere. Eu am spus că nu am nimic împotriva domnului Tutilescu pentru că nu am simţit că s-a implicat politic", a declarat primarul sectorului 5, într-o intervenţie la Realitatea TV.

Vanghelie a  admis însă că, la nivelul Coaliţiei, s-a discutat despre posibile numiri politice la Poliţie şi a sugerat că cei de la PD-L au avut o astfel de abordare, căreia el i s-a opus.

"Au fost discuţii la nivelul Coaliţiei dacă să fie discutate politic conducerile din Poliţie, şi s-a stabilit că aceste lucruri nu se discută politic. Eu am avut un punct de vedere la vremea respectivă pentru că, iniţial, s-a spus că s-ar putea să se discute şi după aceea, la discuţii, nu s-a recunoscut că s-a purtat această discuţie. Au fost discuţii la nivelul coaliţiei şi eu am spus în felul următor: 'Dacă voi vreţi să faceţi anumite schimbări sau anumite jocuri, în acel moment este clar nu vă pot lăsa aşa'", a mai declarat liderul PSD.

Întreaga conducere a Poliţiei Capitalei va fi schimbată, chestorul Marian Tutilescu urmând să conducă Direcţia de Permise şi Înmatriculări Vehicule, au declarat, pentru NewsIn, surse din Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Potrivit surselor, atât şeful Poliţiei Capitalei Marian Tutilescu, cât şi adjuncţii săi, chestorul Lucian Guran şi comisarul şef Aurel Smochină, vor fi schimbaţi de la conducere Poliţiei, motivul vehiculat fiind scandalul de la Plaza Mall.

Până la această oră, Ministerul de Interne nu a comunicat, oficial, această schimbare, iar chestorul Tutilescu a precizat, pentru NewsIn, că nu a fost anunţat.

Potrivit aceloraşi surse, postul ocupat de Marian Tutilescu a fost revendicat la negocierile dintre PSD şi PD-L, de către prima formaţiune politică. Sursele au mai precizat şi faptul că funcţia ar fi fost cerută de şeful PSD Bucureşti Marian Vanghelie.