MENIU

Vadim Tudor promite electoratului că va băga 1.000 de mafioţi la închisoare

Foto: REALITATEA.NET

Candidatul PRM la Preşedinţie, Corneliu Vadim Tudor, le-a spus simpatizanţilor care l-au însoţit sâmbătă în marşul împotriva fraudei electorale, că prima măsură pe care o va lua ca şef al statului va fi să bage la închisoare 1.000 de \"mafioţi\" cărora le confiscă averea.

PRM a organizat, sâmbătă, un marş împotriva fraudei electorale, la care au participat circa 600 de persoane, conform estimărilor jandarmeriei, în timp ce vicepreşedintele PRM, Marius Marinescu susţine că au fost 2.000. Participanţii s-au reunit la Palatul Victoria şi s-au deplasat către Palatul Cotroceni. Chiar în fruntea lor s-a pus preşedintele PRM, C.V. Tudor, flancat de Dan Claudiu Tănăsescu şi liderii din noua gardă a partidului, Codrin Ştefănescu şi Marius Marinescu. De pe margine, fratele Tribunului, Marcu Tudor făcea oficiile de fotograf al evenimentului.

Printre pancardele cu mesaje de susţinere a lui Corneliu Vadim Tudor, ieşeau în evidenţă alte trei, cu fotografii ale lui Traian Băsescu, Vasile Blaga şi Adriean Videanu cărora le erau desenate pe frunte coarne şi canini prelungi. Sub fotografii scria, după caz, "Băsescu satanistul", "Blaga satanistul" şi "Videanu satanistul". De la bun început, mărşăluitorii au atras atenţia asupra lor. În primul rând, a şoferilor iritaţi că traficul a fost dat peste cap. "Circulaţia, băăă!", a strigat un şofer nervos că nu-şi mai putea scoate maşina din parcare. În urma unui dialog cu câţiva participanţi a devenit mai îngăduitor. Nu la fel se poate spune despre alţi şoferi care claxonau evident iritaţi, mişcarea buzelor câtorva dintre ei lăsând să se ghicească năpraznice sudălmi.

Marşul a făcut deliciul vânzătoarelor, farmacistelor şi tarabagiilor de pe traseu cărora ziua de sâmbătă şi criza economică le-au cam răpit din muşterii. "Uite-l pe Vadim! Nu l-am văzut niciodată în carne şi oase", a exclamat o vânzătoare dintr-o patiserie către colega ei. Aceasta a răspuns cu un ton sapienţial: "Stă pe lângă sor\'mea, pe la Sfântul Elefterie".

Peremiştii şi-au continuat imperturbabil marşul producând un zgomot infernal cu trompete şi sirene. De altfel, coloana era deschisă de jeep-ul lui Bebe Ivanovici pe care erau amplasate difuzoare din care se revărsau cântece adecvate evenimentului. De la sentimentalul "Aşa-i românul" la marţialul "Treceţi batalioane române Carpaţii" sau proletarul "1 Mai muncitoresc". După jeepul lui Ivanovici, erau doi toboşari care au bătut frenetic tot drumul, dar care începuseră să dea semne de oboseală aproape de poziţia-cheie, Cotrocenii, aşa că li s-a pus în vedere să înteţească ritmul.

Infernul sonor a fost amplificat de un bătrânel cu portavoce care se adresa trecătorilor cu acelaşi mesaj: "Veniţi cu toţi, Să scăpăm de mafioţi". Când a trecut pe lângă anticarii de la Universitate, li s-a adresat acestora: "Veniţi şi voi, fraţilor, că aţi ajuns să vindeţi cărţi!" La un moment dat, a fost înlocuit, pentru că vocea îi cedase, de o persoană cu un discurs ceva mai elaborat, dar care din cauza oboselii a trebuit să revină la mai simplele lozinci.

De altfel, arsenalul de lozinci a fost unul foarte vast şi, după cum spunea chiar C.V. Tudor, "au fost bine perpelite la focul simţirii". Ţinta principală a fost Traian Băsescu, "Vadim la Cotroceni, Băsescu la Fundeni" fiind doar una dintre ele. În dreptul primăriei Capitalei, nu a fost iertat nici Sorin Oprescu: "Sorin Oprescu, Omul lui Băsescu". Apoi primarului i s-a adresat chiar şi o invitaţie la dialog: "Ieşi afară, Javră ordinară". Cum C.V. Tudor este singurul poet preşedinte de partid, aportul său poetic nu putea lipsi astfel că, la Universitate l-a chemat pe Codrin Ştefănescu dându-i pe tavă o nouă scandare: "Vadim a învăţat aici, Nu ca chiorul, la gagici". Ştefănescu a aprobat încântat şi apoi a dat tonul noului "hit" din repertoriul PRM.

Ajuns la poarta Cotrocenilor, preşedintele PRM a răbufnit împotriva jandarmilor pe motiv că traseul a fost prelungit inutil pe splaiul Dâmboviţei astfel încât participanţii să ajungă obosiţi bine la Palatul Cotroceni. "Sorin Oprescu şi Vasile Blaga, prin acest traseu aberant, nejustificat au închis orice poartă de a comunica cu preşedintele PRM", a spus C.V. Tudor. În discursul său, el s-a adresat direct lui Traian Băsescu, pe care l-a numit de mai multe ori "puştiule", deşi fusese informat că şeful statului e la Cluj. Fostul deputat Dan Zamfirescu n-a înţeles artificiul retoric, aşa că l-a tras de mână pe Marcu Tudor cerându-i să semnaleze preşedintelui PRM că Băsescu e în altă parte.

C.V. Tudor le-a promis participanţilor că va pune capăt corupţiei. "Prima măsură pe care o voi lua ca preşedinte, voi băga la puşcărie 1.000 de mafioţi şi le voi confisca averile", a spus Vadim. El a afirmat că, în calitate de preşedinte al României, nu va locui la Cotroceni, ocazie cu care a vorbit şi despre etimologia acestui nume propriu ce ar proveni din "a cotroci", verb ce înseamnă "a se ascunde".