MENIU

Un tribunal din Malawi i-a interzis Madonnei să mai adopte un copil

Foto: dailymail.co.uk

Un tribunal din Malawi a decis, vineri, că Madonna nu poate adopta un al doilea copil din această ţară, potrivit unor surse judecătoreşti, potrivit NewsIn. Luni, cântăreaţa a depus o cerere pentru adopţia unei fetiţe de patru ani, Mercy James.

Organizaţiile pentru protejarea drepturilor omului au acuzat autorităţile din Malawi că i-au acordat cântăreţei un tratament special. Guvernul ţării, care a fost acuzat că a încălcat voit legile ce interzic unei persoane nerezidente să adopte copii din Malawi, permiţând cântăreţei să adopte un copil în 2006, a anunţat, joi, că susţine şi această adopţie.

Încă nu este clar dacă Madonna va face apel împotriva deciziei tribunalului. Avocatul acesteia nu a putut fi contactat pentru detalii.

Societatea civilă din Malawi s-a opus încercării de adopţie, iar activiştii locali din domeniul drepturilor omului au declarat că permiterea unei noi adopţii ar creşte traficul de copii.

Cântăraţa, însoţită de primul copil adoptat din Malawi, David, a ajuns în ţara africană duminică, iar un tribunal a examinat, luni, cererea sa de adopţie.

În 2006, Madonna a început procedurile de adopţie a lui David Banda, care avea 13 luni. Copilul fusese dus de tatăl său într-un orfelinat, în urma decesului mamei. Adopţia lui David Banda a fost aprobată de un tribunal din Malawi, anul trecut.

Mai multe articole despre:
Madonna adopţie copil Malawi