MENIU

Un suporter stelist a fost reţinut la Budapesta. Fanii Stelei, controlaţi "la sânge" la intrarea pe stadion

Foto: NewsIn

Un suporter al Stelei a fost reţinut la Budapesta înaintea meciului cu Ujpest, din manşa secundă a turului doi preliminar al Ligii Europa. La intrarea pe stadion fanii stelişti au fost supuşi unor controale riguroase, pentru a fi împiedicaţi să ajungă în tribune cu materiale pirotehnice sau cu bannere care conţin mesaje ce ar putea jigni poporul maghiar.

Forţele de ordine mobilizate pentru a asigura ordinea la meciul Ujpest - Steaua au reţinut un suporter stelist care se afla într-o avansată stare de ebrietate. El a fost urcat într-o dubă a Poliţiei şi transportat la secţie.

La intrarea în stadion, suporterii Stelei au fost perchiziţionaţi "la sânge" de forţele de ordine, care au făcut tot posibilul ca în stadion să nu fie introduse bannere cu mesaje care ar fi putut fi considerate jignitoare sau cu materiale pirotehnice. Astfel, un fan stelist care avea un banner cu mesajul "Ardealul, ţinut românesc" a fost împiedicat să intre pe stadion. La fel s-a întâmplat cu un al  suporter român care avea ascunsă o torţă în lenjeria intimă.

Autocarele care i-au transportat în Ungaria pe suporterii Stelei care au făcut deplasarea pentru meciul cu Ujpest, din manşa secundă a turului doi preliminar al Ligii Europa, au ajuns la stadionul Szusza Ferenc escortate de 40 de echipaje de poliţie.

Potrivit responsabilului care i-a însoţit pe fanii stelişti în Ungaria, colonelul Gheorghe Stan, numărul susţinătorilor "roş-albaştri" se ridică la aproximativ 400. Stan a mai spus, la GSP TV, că autocarele au ajuns la stadion cu mai bine de trei ore înainte de startul partidei, însoţite de 40 de echipaje de poliţie.

Aceste măsuri de securitate au fost luate pentru a se evita eventualele conflicte între suporterii români şi cei unguri. Fanii lui Ujpest sunt recunoscuţi ca fiind foarte violenţi şi, înaintea partidei, i-au avertizat pe steliştii care vor merge la Budapesta să-şi facă testamentul înainte de această deplasare. Tensiunile dintre suporteri au fost amplificate şi de faptul că la meciul tur galeria Stelei de la Peluza Sud a afişat un banner jignitor la adresa ungurilor.

Cele şase autocare care i-au transportat în Ungaria pe suporterii Stelei au intrat în Ungaria în jurul orei 13.30, pe la Vama Nădlac, şi au fost preluate de jandarmii maghiari.

Primele  trei autocare cu suporteri au ajuns în punctul de trecere a frontierei în jurul orei 12.00, urmate fiind la aproximativ 30 de minute de celelalte două. Pe durata staţionării în vamă, mai mulţi suporteri au coborât din autocare, au dansat şi au scandat mesaje de încurajare pentru jucătorii din Ghencea.

Unul dintre suporteri a spart o sticlă în punctul de trecere a frontierei, în timp ce dansa, iar imediat după acest incident, jandarmii maghiari le-au cerut suporterilor români să urce în autocare.

"Controlul de frontieră s-a desfăşurat fără probleme. După control, suporterii au fost preluaţii de jandarmii din Ungaria, care îi vor însoţi pe traseu, până la stadion", a declarat agent Mihaela Leş, purtător de cuvânt la Poliţia de Frontieră Arad.

Pentru a putea supraveghea mai bine suporterii români, jandarmii maghiari au decis să lase un interval între primele trei autocare care au intrat în ţara vecină şi celelalte două.

Mai multe articole despre:
Steaua fani Europa League Ujpest