Un sfert din angajaţii DGIPI sunt rude, potrivit unui control dispus de şeful direcţiei
Angajările făcute în ultimii ani la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) fac obiectul unor verificări interne, după ce s-a constatat că aproximativ un sfert din efectivul unităţii este compus din membrii unor familii, au declarat pentru NewsIn surse din cadrul MAI.
Doi ş-un sfert, o asociaţie familială. Soţi, fraţi, verişori, copii, părinţi şi fini lucrează împreună, din greu, pentru siguranţa cetăţeanului. Monitorizează, ascultă şi urmăresc pas cu pas activitatea altor familii.
Verificări dispuse de şeful interimar al instituţiei vizează corectitudinea concursurilor în urma cărora unii subofiţeri şi ofiţeri, înrudiţi cu alţii deja aflaţi în structurile DGIPI, au ajuns să lucreze în cadrul acestei unităţi, iar informaţiile, încă neconfirmate, care circulă despre aceste încadrări, aduc în discuţie sume de bani care ar fi fost plătite pentru promovarea concursurilor.
Noua conducere a Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă a cerut tuturor subordonaţilor să declare pe propria răspundere rudele pe care le au în cadrul unităţii, fie că sunt de sânge, fie că sunt prin alianţă, astfel că verificările ajung până la naşii şi finii specializaţi în culegerea de informaţii.
În urmă cu doi ani, angajaţii DGIPI au făcut o mare greşeală, care, iată, a scos la iveală neregulile din sistem, şi anume faptul că au dat în judecată Ministerul de Interne pentru nişte prime pe care nu le-au primit. Astfel, numele lor au fost făcute publice.