MENIU

Un şef la şase angajaţi, la Agenţia Naţională Antidrog

Foto: asseut.org

Un şef la 6 angajaţi. În total, 20 de persoane coordonează prevenirea consumului de droguri din Romania. Procentul de şefi încalcă însă prevederile legale. Aceasta e una din concluziile Corpului de Control al ministrului de Interne.

Verificările au scos la iveală şi o altă ciudăţenie la Agenţia Naţională Antidrog.

Până acum 3 luni, cand ministerul de Interne s-a reorganizat, Agenţia Antidrog era subordonată secretarului de stat care răspundea de Ordine Publică. La rândul ei, şi Agenţia era condusă tot de un secretar de stat. Organigrama cuprindea, numai în aparatul central, 127 de posturi, dintre care 20 erau de conducere. O mare familie, dacă ţinem cont că 40 dintre angajaţi erau... înrudiţi: soţi, fraţi, surori, verişori, chiar şi nepoţi, care se luptau cu drogurile.

Cei 20 de şefi primeau, în total, 150.000 de lei-bani de salariu. Mai erau şi veteranii din sistem: 11 la număr, care, deşi pensionari, au fost reangajaţi. Oameni cu experienţă, cu varste între 54 si 62 de ani, şi care, prin cumul, câştigau câte 27.000 de lei fiecare.

În teritoriu, Agenţia Antidrog are peste 240 de angajaţi, iar statul cheltuie lunar 650.000 de lei pentru salariile lor.

Reorganizarea a mutat însă insituţia în subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române. Acum, Agenţia are 5 şefi, ale căror salarii însumează 30.000 de lei. De cinci ori mai puţin decât ale foştilor.