MENIU

Un pilot spune că a văzut "o lumină intensă" în zona în care s-a prăbuşit avionul Air France

Foto: lefigaro.fr

Un comandant de bord al companiei spaniole Air Comet care efectua un zbor între Lima şi Madrid în apropierea zonei în care s-a prăbuşit avionul Air France a spus că a văzut "o lumină intensă, albă", a informat joi El Mundo, relatează AFP.

Comandantul cursei 974 a Air Comet a prezentat un raport despre ceea ce a văzut duminică noapte în zona apropiată de accident.

El a transmis raportul conducerii companiei, care a transmis informaţia companiei Air France, Airbus şi Direcţiei generale a Aviaţiei Civile spaniole.

"Brusc, am observat în depărtate o lumină intensă, albă, care a urmat traiectorie descendentă şi verticală şi s-a desfăcut în şase fragmente", a scris pilotul. Copilotul şi o pasageră au văzut acelaşi lucru. "Având în vedere coincidenţa în termeni de oră şi loc, vă transmit aceste elemente pentru ca ele să poată fi eventual folosite pentru clarificarea lucrurilor", a scris pilotul.

Potrivit El Mundo, ziarul scrie că "raportul pilotului readuce în atenţie una dintre ipotezele excluse: explozia unei bombe la bordul avionului".  "Totuşi, ultimele şase mesaje de alertă emise de Airbus la centrul Air France din Paris" ar indica o înlănţuire de tip 'situation upset', când pilotul pierde controlul avionului din cauza unor defecţiuni la echipamentele de navigaţie, în urma unor "grave turbulenţe".

Ziarul se referă la şase mesaje de alertă automate care ar fi fost transmise de Airbus chiar înainte de a se prăbuşi în mare.

Mai multe articole despre:
accident prăbuşire Airbus epava aeronava Air France