MENIU

Un pastor nord-irlandez acuză Guvernul de la Bucureşti de legături cu o reţea de pedofilie

Foto: Belfast Telegraph

Un pastor nord-irlandez acuză Guvernul de la Bucureşti că ar avea legături cu o reţea de pedofilie, scrie Belfast Telegraph. James McConnell, fondatorul uneia dintre cele mai cunoscute biserici din nordul Irlandei, a povestit cum a distrus orfelinatul construit în România de congregaţia sa pentru ca acesta să nu intre pe mâini greşite.

Potrivit Belfast Telegraph, pastorul James McConnell, în vârstă de 72 de ani, din cadrul Whitewell Metropolitan Tabernacle din Belfast, a povestit cum "a pus mâna pe un ciocan" şi a distrus orfelinatul pe care îl înfiinţase anul trecut.

"Am distrus tavanele, băile, duşurile, totul, chiar şi duşumele pentru că arata ca un hotel de cinci stele. Am distrus orfelinatul pentru că mi-am zis că acest guvern nu-l poate lua fără să plătească nimic pentru el. De asta am părăsit România", povesteşte pastorul. 

McConnell spune că a distrus orfelinatul după ce a aflat că o reţea de pedofili, despre care crede că are legături cu guvernul român, a proiectat clădirea care adăpostea orfelinatul.

"Am fost vizitat de patru bărbaţi din cadrul guvernului care mi-au spus că orfelinatul este minunat şi m-au întrebat dacă aş fi de acord să plaseze aici din când în când un copil, pentru o lună sau cel mult trei", a povestit pastorul. McConnell a spus că bărbaţii i-au oferit 18.000 de dolari pentru fiecare copil.

"Am simţit că ceva era putred. Mi-am dat seama că aveam de-a face cu o reţea de pedofilie din Guvernul român", mai spune pastorul. "Din ziua aceea, guvernul român a fost împotriva orfelinatului nostru şi împotriva a tot ceea ce făceam. Vroiau să ne trimită acasă şi să ne ia orfelinatul", spune McConnell.

Contactat de Belfast Telegraph, purtătorul de cuvânt al Ambasadei României din Irlanda a respins acuzaţiile pastorului. "Vă asigur că acuzaţiile nu sunt adevărate. Este imposibil acest lucru".

Până la închidere, orfelinatul din România a fost condus de pastorul John McCready şi de soţia acestuia. McCready a declarat că orfelinatul a fost închis din cauza unei directive a UE potrivit căreia acei copii trebuiau ajutaţi în afara instituţiilor. El a mai declarat jurnaliştilor că a părăsit orfelinatul înainte ca acesta să fie demolat. 
Mai multe articole despre:
guvern Irlanda pedofilie pastor orfelinat irlandez