MENIU

Un nou remediu pentru durerile de cap - terapia prin sex

Foto: lastampa.it

Uitaţi de analgezice, jaluzele trase şi dopuri în urechi! Aveţi un remediu pentru durerile de cap care vă este foarte la îndemână, dar la care nu v-aţi gândit: sexul.

Un studiu condus de medicul italian Bruno Marcello spune că sexul ar fi ultimul remediu descoperit pentru durerile de cap şi migrene.

Descoperirea este inedită, în condiţiile în care tradiţia spune că durerile de cap taie cheful de sex şi se pare că cei pe care îi doare capul îşi doresc mai mult să facă sex (deci doamnele nu mai au o scuză validă).

Activitatea sexuală face să crească nivelul de serotonină şi de dopamină. Acest lucru acţionează asupra centrilor emoţiilor stimulând echilibrul intern, ceea ce duce la ameliorarea durerilor de cap.

Datele o confirmă: 45% dintre persopanele examinate au o viaţa sexuală regulată, iar pentru 13% durerile de cap au dispărut în timpul sau imediat după actul sexual.

Dacă nici această terapie nu funcţionează şi durerile de cap persistă, este cazul să consultaţi un medic, averizează echipa de cercetători italieni.