MENIU

Un muncitor şi-a pierdut viaţa pe un şantier de construcţii din Braşov

Macara

Şoferul unei macarele şi-a pierdut viaţa, marţi după-amiază, pe un şantier de construcţii din Braşov, după ce utilajul pe care îl conducea s-a răsturnat.

Din primele informaţii furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, macaraua, care cîntăreşte 16 tone, s-a răsturnat şi l-a strivit pe şoferul utilajului. Bărbatul, în vîrstă de 60 de ani, a încercat să iasă din cabină în momentul în care a simţit că utilajul se va răsturna, însă a rămas prins sub macara.

Şeful ISU Braşov, colonelul Stelian Rechiţean, a declarat presei că două echipaje de descarcerare încearcă să scoată de sub macara trupul muncitorului decedat şi că, dacă muncitorul ar fi rămas în cabină, ar fi fost posibil să supravieţuiască.

Poliţia, Parchetul şi Inspectoratul Teritorial de Muncă au deschis anchete pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului, la această oră neputând fi precizate cauzele răsturnării utilajului care opera pe un şantier de vile aflat pe DN 1, la ieşirea din Braşov spre municipiul Săcele.

Mai multe articole despre:
Braşov şantier macara accident de muncă muncitor