MENIU

Un lucrător din SRI a susţinut, la DNA, că i s-a cerut să încalce legea în cazul lui Radu Timofte

Foto: NewsIn

Locotenent colonelul Ion Tudor, membru în Comisia SRI care a decis vânzarea locuinţei de serviciu către fostul director al SRI, Radu Timofte, a declarat în faţa procurorilor anticorupţie că i s-a sugerat să nu verifice dacă Timofte îndeplinea condiţiile pentru a i se putea vinde locuinţa de serviciu.

Potrivit declaraţiei date de Tudor în faţa procurorilor DNA, cel care i-a sugerat să nu facă verificări a fost Dumitru Ionete, trimis şi el în judecată de procurori, care era consilier al unuia din adjuncţii directorului Serviciului Român de Informaţii, Radu Timofte.

"Totodată, mi s-a sugerat să nu efectuez verificări în amănunt, ci doar să mă uit pe actele aflate la dosar. Precizez că Ionete Dumitru avea funcţia şi gradul cel mai mare, iar sugestia de a nu face niciun fel de verificări a venit din partea dumnealui (Ionete Dumitru n. red.). Menţionez că, comisia avea posibilitatea efectuării în detaliu, însă precizez că nu s-a dorit acest lucru de către conducerea unităţii", a declarat Ion Tudor în faţa procurorilor anticorupţie.

Judecătoria Sectorului 1 a fixat pentru 16 septembrie primul termen al procesului în care fostul şef SRI Radu Timofte este judecat alături de alte persoane, în legătură cu vânzarea locuinţei de serviciu către fostul director al Serviciului, fiind acuzat de instigare la abuz în serviciu şi fals.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Radu Timofte pentru instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine un avantaj patrimonial, în formă calificată şi respectiv pentru două infracţiuni de fals în declaraţii, din care una în forma participaţiei improprii.

Citeşte şi Procesul lui Radu Timofte va începe în luna septembrie

Mai multe articole despre:
DNA procurori SRI Radu Timofte