MENIU

Un lider al lumii interlope din Ploieşti a fost deferit justiţiei alături de încă patru persoane

Foto: politiaromana.ro

Sandu Zamfir, cunoscut sub numele de "Austrianu" şi membrii familiei sale au fost deferiţi justiţiei în urma unei percheziţii domiciliare făcute vineri de poliţiştii prahoveni, cei cinci fiind cercetaţi în 16 dosare de furt, ameninţare, şantaj şi tâlhărie.

"Poliţiştii şi procurorii prahoveni au descoperit, în urma percheziţiei, arme de foc deţinute ilegal, săbii şi obiecte contondente. Suspecţii sunt cercetaţi în alte 22 cauze penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, ameninţare, şantaj, tâlhărie şi furt", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Prahova, Raluca Brezeanu.

Potrivit acesteia, poliţiştii au folosit şi un câine specializat în depistarea drogurilor, au fost percheziţionate maşinile aflate la locuinţa familiei, iar oamenii legii au ridicat mai multe arme albe, ca probe, precum şi două arme de foc. Anchetatorii au avut nevoie de protecţia Departamentului de Intervenţie Rapidă al poliţiei pentru a ţine la distanţă susţinătorii liderului interlop.

"În imobilul respectiv au fost găsite următoarele persoane : S. Zamfir de 41 ani, S. Irina de 42 ani, şi fii acestora C. Lorentz de 22 ani, S. Cosmin de 20 ani şi S. Florin de 17 ani. Fiecare din aceste persoane sunt cercetate individual sau cu participaţii diferite în 22 cauze penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, ameninţare, şantaj, tâlhărie şi furt", mai spune Raluca Brezeanu.

Ca urmare a percheziţiei, au fost identificate, la domiciliul respectiv, mai multe materiale de construcţii, care făceau obiectul unui dosar penal. De asemenea, au fost identificate documente şi chitanţe care atestă diferite operaţiuni comerciale suspecte, legate de vânzări de autoturisme de lux, care urmează a fi verificate.

Totodată, a fost găsit un autoturism de provenienţă străină care avea aplicate plăcuţe de înmatriculare false, două arme de foc deţinute ilegal, precum şi mai multe săbii şi obiecte contondente.

Procurorii spun că la capetele de acuzare pe care le aveau deja în lucru s-a mai adăugat o infracţiune, cea de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, pentru că niciuna din armele de foc găsite nu erau înregistrate sau deţinute legal.

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova s-a luat decizia deschiderii unui dosar care să cuprindă şi să coordoneze ancheta pentru toate aceste fapte.

Mai multe articole despre:
Ploieşti arestare interlop