MENIU

Un italian a reuşit să-şi controleze mâna artificială cu puterea minţii

Braţele artificial sunt tot mai bine primite de pacienţi.

După ce şi-a pierdut braţul stâng într-un accident de maşină, Pierpaolo Petruzziello a reuşit să simtă lucrurile din jur cu ajutorul unui membru artificial controlat cu mintea.

De-a lungul unui experiment care a durat o lună, italianul în vârstă de 26 de ani s-a simţit ca şi cum braţul i-ar fi crescut la loc, deşi acesta controla doar o mână artificială care nici măcar nu era conectată corpului său.

\"Totul ţine de concentrare. Dacă te gândeşti pur şi simplu că este mâna ta, totul devine mai uşor\", declară Petruzziello citat de Associated Press.

Deşi experimente similare au fost încununate de succes şi în trecut, cercetătorii care au condus proiectul spun că este pentru prima dată când un pacient s-a dovedit capabil să realizeze mişcări atât de complexe folosind mintea pentru a controla o mână artificială conectată la sistemul său nervos.

Următoarea provocare pe care o au de întâmpinat cercetătorii este să creeze un sistem care poate conecta sistemul nervos cu un membru artificial pentru o durată mai lungă de o lună.

Mai multe articole despre:
italian experiment sistem nervos