MENIU

Un incendiu uriaş a mistuit un depozit de recuzită la Studiourile Mediapro. Un pompier a fost rănit

FOTO: prolex.ro
Depozitul Mediapro, întins pe 1.000 de metri pătraţi, a fost distrus aproape în întregime în urma incendiului
Flăcările s-au extins cu repeziciune, iar focul a fost stins abia după doua ore

Pompierii militari din Bucureşti şi din judeţul Ilfov au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit, marţi seară, la un depozit de recuzită al Studiourilor MediaPro din Buftea.

Potrivit oficialilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, incendiul a fost anunţat în jurul orei 20.20, când deja flăcările se răspândiseră în întreg depozitul. Iniţial, au fost mobilizate trei autospeciale de la ISU Ilfov, însă amploarea incendiului a impus intervenţia a încă patru maşini de la ISU Bucureşti. Un pompier, angajat al studiourilor, a fost rănit în timpul operaţiunii.

Potrivit primarului din Buftea, Ion Stoica, incendiul a fost stins în circa două ore şi jumătate. O primă evaluare arată că depozitul, întins pe 2.000 de metri pătraţi, a fost distrus aproape în întregime. La fel, flăcările au mistuit şi recuzita. O comisie va cerceta locul pentru stabilirea cauzei incendiului.

Munca pompierilor a fost îngreunată de faptul că depozitul construit în întregime din tablă nu avea decât o singură cale de acces, printr-o poartă. Studiourile fac obiectul unei tranzacţii complexe. Adrian Sârbu a semnat un acord prin care va transfera grupului american CME, care deţine compania PRO TV SA, toate operaţiunile de entertainment deţinute de MediaPro, într-o tranzacţie estimată la 97,6 milioane de dolari de către banca americană Merrill Lynch. 

Mai multe articole despre:
incendiu Buftea Mediapro