MENIU

Un incendiu izbucnit la groapa de gunoi de lângă comuna Bolintin a îngreunat traficul pe Autostrada Bucureşti-Piteşti

FOTO: gandul.info

Trafic îngreunat sâmbătă pe Autostrada Bucureşti-Piteşti. Un incendiu izbucnit la groapa de gunoi din Bolintin şi fumul gros degajat au făcut ca traficul să se desfăşoare cu dificultate în zona kilometrului 31.

Incendiul a izbucnit puţin după ora 12:00. Deoarece groapa de gunoi se află doar la 200 de metri de autostradă fumul a ajuns foarte repede deasupra carosabilului.

Vizibilitatea pe autostradă a scăzut sub 200 de metri iar poliţiştii au fost nevoiţi să le facă semne şoferilor să încetinească.

"Săptămânal avem probleme cu incendiul de la această groapă de gunoi. Azi a fost un caz mai nefericit, am avut un incendiu de proporţii mai mari. Fumul rezultat din ardere, din cauza vântului, era imprăştiat pe autostradă", a declarat George Grigore, şef Poliţia Autostrăzi.

După ce autorităţile din Bolintin au sesizat incendiul la numărul de urgenţă 112, la faţa locului au fost trimise două autospeciale de la ISU Bucureşti. Focarul principal a fost stins însă resturile menajere au continuat să ardă mocnit. De altfel, cazul gropii de gunoi de la Bolintin este de mai multă vreme în atenţia Gărzii de Mediu, care a început demersurile pentru închiderea ei.