MENIU

Un cunoscut fotograf, găsit mort în casa sa. Recent, fusese acuzat de viol. Ce i s-a întâmplat?

Un cunoscut fotograf, găsit mort în casa sa. Recent, fusese acuzat de viol. Ce i s-a întâmplat?

Fotograful britanic David Hamilton, în vârstă de 83 de ani, cunoscut pentru fotografiile sale cu adolescente de un erotism soft și care a fost acuzat recent de viol de către foste modele cu care a lucrat, a fost găsit mort, vineri seară, la domiciliul său din Paris, relatează AFP.

Pompierii, chemați la domiciliul său cu puțin timp după ora 20.30 (19.30 GMT) în sudul Parisului, au găsit "o persoană în stop cardio-respirator", a precizat o sursă din cadrul serviciilor de salvare.

Decesul a fost declarat o oră mai târziu, iar lângă trupul fotografului au fost descoperite medicamente, a indicat o sursă apropiată dosarului.

Fotograful a fost acuzat recent de mai multe femei, printre care și vedeta de televiziune Flavie Flament, că ar le-ar fi violat când erau niște adolescente, conform Agerpres.

El a negat că s-ar face vinovat de acuzațiile care i s-au adus și a spus că va depune plângere pentru defăimare. "Sunt nevinovat și trebuie să fiu tratat ca atare", a precizat el într-un comunicat transmis marți AFP.

În cartea sa "La consolation", Flavie Flament a dezvăluit că a fost violată în urmă cu aproape 30 de ani de un fotograf cunoscut, al cărui nume nu l-a dezvăluit atunci.

După apariția cărții și alte femei au făcut declarații în presă că au avut aceeași soartă, sub acoperirea anonimatului.

Vedeta de televiziune a dezvăluit numele presupusului său agresor săptămâna trecută. "Bărbatul care m-a violat atunci când aveam 13 ani este David Hamilton", a spus ea într-un interviu acordat L'Obs.