Un consilier local PSD din Timiş a fost reţinut în timpul descinderilor împotriva unui clan interlop
Consilierul local PSD din localitatea Biled, judeţul Timiş, Lucian Torj, a fost reţinut astăzi după ce casa i-a fost perchiziţionată timp de mai bine de şapte ore.
El a fost adus la Parchet astăzi, în jurul orei 14.15, pentru a fi audiat de procurorii DIICOT. Pe numele lui şi al celor alte 12 persoane reţinute există o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca joi să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Toţi sunt acuzaţi de şantaj, proxenetism, constituire de grup infracţional organizat şi trafic de persoane internaţional.
Consilierul a fost exclus astăzi din PSD. "A fost dat afară din partid, este o măsură care a fost luată la nivelul organizaţiei PSD Biled, chiar dacă este sau nu vinovat. Mie, personal, mi-a produs un prejudiciu de imagine destul de mare, dar şi organizaţiei, în general", a declarat viceprimarul PSD al comunei Biled, Constantin Glodeanu. Lucian Torj este consilier local din anul 2008.
13 persoane suspecte de săvârşirea traficului de persoane pe relaţia România, Germania, Olanda, Belgia, Italia au fost ridicate de poliţişti, în urma a 19 descinderi simultane în Timişoara şi pe raza judeţului Timiş, acţiune la care au participat 400 de poliţişti şi jandarmi.
Potrivit şefului Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Timiş, Ştefan Negrilă, acţiunea la care au participat sute de poliţişti de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş, Poliţia de Frontieră Timiş, Gruparea Mobilă de Jandarmerie a fost de anihilare a unei grupări de trafic de carne vie.
Investigaţie a fost începută în vara anului trecut. Una dintre casele percheziţionate miercuri dimineaţă este cea a consilierului local PSD din Biled, judeţul Timiş, Lucian Torj, al cărui frate, Ovidiu Torj, este un cunoscut interlop, care în trecut a fost extrădat din Germania unde fugise în urma sechestrării unor persoane.
"Au participat un efectiv de 400 de poliţişti de la IPJ Timiş, BCCO Timiş, Poliţia de Frontieră, Gruparea Mobilă a Jandarmeriei Timiş iar acţiunea s-a desfăşurat în Timişoara şi pe raza judeţului Timiş. 19 descinderi au avut loc concomitent în reşedinţele şi domiciliile membrilor unor grupări internaţionale de crimă organizată. Aceştia sunt acuzaţi de trafic de persoane pe relaţia România, Germania, Olanda, Belgia, Italia, cu săvârşirea, în zona de vest a ţării, a mai multor infracţiuni cu violenţă: tâlhărie, şantaj, tentativă de omor, vătămare corporală, taxă de protecţie", a declarat şeful BCCO Timiş, Ştefan Negrilă.
Potrivit sursei citate, în prezent acţiunea este în derulare şi se pare că în urma perheziţiilor au fost descoperite şi mai multe arme albe. Principalele ieşiri din oraş au fost blocate de poliţişti şi jandarmi. Acţiunea a fost coordonată de adjunctul şefului departamentului de ordine şi siguranţă publică din cadrul MAI, şeful IPJ Timiş, Săndel Palade ,şi de Toma Rus, subsecretar de stat în MAI.
"În prezent mai avem oameni pe teren. 13 suspecţi au fost ridicaţi şi duşi o parte la DIICOT, alţii la sediul Poliţiei şi fie sunt audiaţi, fie aşteaptă să fie audiaţi", a mai spus Negrilă. Procurorii vor decide ce se va întâmpla pe mai departe.