MENIU

Un bărbat dintr-o comună doljeană a fost împuşcat în picior de un poliţist, în timpul unui conflict

Foto: RTV

Un bărbat din comuna doljeană Unirea a fost împuşcat în picior de către un poliţist, miercuri seara, în timpul unui conflict izbucnit între două familii din localitate.

Poliţiştii din comuna doljeană Unirea au fost sesizaţi, miercuri seara, de un tânăr în vârstă de 17 ani. Acesta a anunţat că doi consăteni au intrat în curtea bunicului său şi i-au spart toate geamurile de la casă. Agenţii de poliţie s-au deplasat la locuinţa bătrânului şi l-au văzut pe acesta şi pe cei doi fii ai săi înarmaţi cu topoare.

"Poliţiştii le-au cerut celor trei în mod repetat să se oprească şi să nu recurgă la acte de violenţă, aceştia au ignorat somaţiile oamenilor legii, iar bătrânul de 77 de ani l-a lovit cu toporul în cap şi zona toracică pe unul dintre bărbaţii care i-au spart geamurile casei. În aceste condiţii, în care viaţa celui atacat era pusă într-un pericol iminent, unul dintre poliţişti l-a somat pe unul dintre agresori să înceteze, acesta nu s-a conformat, fapt pentru care poliţistul a folosit armamentul şi l-a împuşcat pe agresor în piciorul drept, fără ca acestuia să-i fie pusă în pericol viaţa", a declarat comisarul de poliţie Adrian Căpraru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Cele două persoane care au suferit vătămări corporale au fost transportate la Spitalul Municipal Calafat, unde au rămas internate, fiind în afara oricărui pericol, iar celelalte persoane implicate în conflict au fost conduse la Poliţie.

"Cercetările se continuă de către Poliţia municipiului Calafat, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, respectiv loviri şi alte violenţe. Verificările privind circumstanţele efectuării uzului de armă se efectuează de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova", a mai precizat comisar de poliţie Adrian Căpraru.

Mai multe articole despre:
poliţist împuşcat Dolj conflict agresori topor