MENIU

Un bărbat de 73 de ani din Maramureş a făcut greva foamei în Casa Presei

Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET

Gavril Pop, din localitatea Suciu de Sus, judeţul Maramureş, a făcut greva foamei de joi dimineaţă până vineri după-amiază în Casa Presei Libere. \"Dacă e să pier aci \'or veni cu fanfara sau m-or incinera, numa\' să se facă dreptate\", a spus bătrânul, care se plânge că autorităţile i-au făcut o mare nedreptate.

Gavrilă Pop a renunţat la protestul său vineri după-amiază după o scurtă discuţie cu Dl. Cornel Nistorescu, Director Editorial la Cotidianul. 

În urma unei scrisori trimise către un cotidian bucureştean, Gavrilă Pop a primit un răspuns din partea ziarului, semnat de Cornel Nistorescu la vremea aceea directorul publicaţiei respective, prin care era înştiinţat că scrisoarea lui a fost trimisă Ministerului Justiţiei.

Bătrânul s-a aflat în greva foamei timp de 12 zile la Prefectura Maramureş, la sfârşitul lunii iulie. El este nemulţumit că nu a fost împroprietărit cu un teren de autorităţile locale. Bărbatul a spus că a câştigat terenul în instanţă, dar Primăria refuză să i-l dea înapoi.

Cazul bătrânului maramureşan a fost tratat în presă în luna iulie. Potrivit emaramureş.ro, "bătrânul nu vrea să renunţe la protest nici cu preţul vieţii."

"Funcţionarii din primăria Suciu de Sus abuzează de lege şi nu-şi fac datoria", susţine Gavril Pop.

Maramureşanul a adus la Bucureşti toate actele care susţin cauza lui şi le arată oricui se arată interesat. A dormit două nopţi pe o pătură, pe unul dintre holurile Casei Presei. Nu a mâncat nimic timp de 12 zile, iar de joi dimineaţă, de când a reînceput protestele, a băut numai apă.

Pop a cerut să vorbească cu primul ministru Emil Boc, chiar şi pentru cinci minute, "căci el este responsabil de cei din Prefectură şi din primărie".

Cazul maramureşanului este cunoscut de Prefectura judeţului Maramureş. Pop nu este însă singurul nemulţumit. O parte dintre terenuri au fost utilizate de stat pentru diverse construcţii, scrie presaonline, iar altele, ocupate de cooperative agricole. Din păcate, cetăţenii întâmpină greutăţi din cauza întocmirii documentaţiilor. Alţii, care au reuşit acest lucru, au probleme cu despăgubirile (la Legea 10/2001) sau punerea în posesie.

Gavril Pop se judecă pentru pământ din 1999 chiar cu fraţii săi.

Dan Buca, purtător de cuvânt al prefectului de Maramureş, spune că omul nu poate fi pus în posesie pentru că se află în proces pentru terenul respectiv cu fraţii săi, care sunt moştenitori.

"Gavril Pop a fost primit în audienţă de prefectul judeţului Maramureş, dar nu vrea să împartă pământul moştenit cu fraţii săi. La ora actuală se află în proces, iar primăria nu îl poate pune în posesie până nu există o sentinţă definitivă şi irevocabilă", a declarat Dan Buca. 

Mai multe articole despre:
Maramureş protest greva foamei Casa Presei Libere