MENIU

Un antrenor născut în România se autopropune pentru postul de selecţioner al Scoţiei

<descriere>

Postul de selecţioner al Scoţiei, rămas vacant după demiterea lui George Burley, îi surânde lui Csaba Laszlo. Tehnicianul echipei scoţiene Hearts a anunţat că este interesat de preluarea băncii tehnice a Scoţiei şi a lăsat să se înţeleagă că este \"disponibil\" pentru job.

Lui Csaba Laszlo, antrenor de etnie maghiară care s-a născut în România, nu-i lipseşte încrederea în sine. Obişnuit cu fotbalul scoţian, fiind antrenor din iulie 2008 la Hearts, Laszlo visează nici mai mult nici mai puţin decât la banca tehnică a Scoţiei, rămasă vacantă după demiterea lui George Burnley.

\"Dacă cineva vine la club şi cere permisiunea să vorbească cu mine, putem discuta, sunt disponibil. Am avut onoarea de a antrena Ungaria şi Uganda, am idee de ce e nevoie pentru a conduce o naţională\", a declarat Laszlo, în presa scoţiană.

După ce a recunoscut că deocamdată nu a primit nicio veste din partea federaţiei, antrenorul maghiar crede totuşi că Scoţia ar trebui să meargă în continuare pe mâna unui tehnician autohton. \"Scoţia ar trebui să angajeze un scoţian. Sunt destui candidaţi aici. Să fi antrenor de naţională, e cel mai mare nivel pe care poţi să-l atingi\", a mai spus Laszlo.

Burley a fost demis luni, după 22 de luni în care a condus naţionala Scoţiei. Federaţia a anunţat că nu se grăbeşte deocamdată în numirea unui succesor al lui Burley pe banca tehnică. După ce Walter Smith, actualul antrenor al lui Rangers a refuzat o reîntoarcere la naţională, favoritul, în viziunea presei scoţiene, a devenit Craig Levein, de la Dundee United.

Csaba Laszlo, în vârstă de 45 de ani, s-a născut la Odorheiu Secuiesc, şi a antrenat de-a lungul carierei echipe precum Ferencvaros, Sopron, Hearts, dar şi reprezentativele Ugandei şi Ungariei, din postura de secund.

Mai multe articole despre:
naţionala antrenor Scoţia Csaba Laszlo