MENIU

UEFA îl va sancţiona pe Drogba din cauza comportamentului său faţă de arbitrul Ovrebo

Foto: www.guardian.co.uk

Secretarul general al UEFA, David Taylor, a afirmat că se aşteaptă ca forul european să-l sancţioneze pe Didier Drogba, care a avut un comportament faţă de arbitrul Tom Henning Ovrebo, după semifinala Ligii Campionilor cu Barcelona.

Internaţionalul ivorian i-a adresat injurii arbitrului norvegian, pe care l-a acuzat că a refuzat să ofere patru penalty-uri pentru Chelsea în meciul din manşa secundă a semifinalelor Ligii Campionilor. Un alt jucător al lui Chelsea, Michael Ballack, a protestat şi el vehement în timpul partidei şi riscă să fie sancţionat.

"Am văzut un comportament mai urât doar la meciuri de amatori din Scoţia", a spus scoţianul David Taylor, secretarul general al UEFA. "Nu a fost o imagine frumoasă şi nu acesta este exemplul pe care vrem să-l dăm. S-a vorbit despre campania Respect, iar Federaţia Engleză de Fotbal a adoptat-o", a spus oficialul UEFA.

El a adăugat că este bine că Drogba şi-a cerut scuze, dar acest lucru nu-l poate scăpa de sancţiune. "Am fost mulţumit că el şi-a cerut scuze în mod public, deşi sunt anumite lucruri care nu se pot ierta doar prin scuze. Noi trebuie să analizăm cazul şi să luăm decizia potrivită. Colectăm dovezile şi este greu de estimat când se va lua o decizie", a adăugat Taylor.

Reprezentantul UEFA s-a referit şi la suspendarea lui Darren Fletcher, de la Manchester United, despre care a spus că nu va avea drept de joc în finala Ligii Campionilor: "Ştiu că a regretat, dar jocul de fotbal se dispută cu anumite reguli şi nu poţi să le schimbi. Există o mică şansă, iar Comisia de Disciplină o va analiza luni, dar în mod normal, un jucător care primeşte cartonaşul roşu este automat suspendat pentru meciul viitor".

Fletcher a fost eliminat pentru un fault la Cesc Fabregas, în meciul cu Arsenal. Regulamentul UEFA prevede că un cartonaş roşu poate să fie şters doar în cazul în care arbitrul confundă jucătorul.