MENIU

Udrea: Dacă PSD nu voia un minister al Turismului, putea să nu voteze această structură a Guvernului

Foto: RTV

Dacă PSD nu dorea înfiinţarea unui minister al Turismului, avea posibilitatea să nu voteze această structură a Guvernului, a declarat, sâmbătă, Elena Udrea, dar a subliniat că este nevoie de un asemenea minister până când România se reaşează pe harta internaţională a destinaţiilor turistice.

"Este o diferenţă majoră între ce face clasa politică legat de turism şi ce fac oamenii care chiar au activitate de turism şi sunt legaţi de acest domeniu. Este o diferenţă uriaşă între această atitudine electorală, politicianistă, în care spunem să sunt unii – PSD, PNL – care spun că n-ar fi nevoie de un minister al Turismului, şi ce spun oamenii din turism, că sunt eu ministru sau va fi altcineva", a spus ministrul Turismului, Elena Udrea.

Ministrul consideră că, până când se pun bazele cadrului legislativ şi încep să vină investiţiile şi până când România se reaşează pe harta internaţională a turismului, este nevoie de un minister al Turismului.

După aceasta, spune Elena Udrea, când lucrurile vor merge bine şi nu va mai fi nevoie de intervenţia statului pentru a aduce investiţii şi investitori în turism şi când nu va mai fi nevoie ca statul să intervină pentru a promova România, lucrurile vor fi mai simple, şi atunci va fi suficient un secretar de stat sau o agenţie.

"Până atunci, cu resursele pe care le are România şi cu dezastrul pe care-l trăieşte în turism, obligatoriu trebuie să existe un reprezentant al turismului cu puteri egale în Guvern ca şi ceilalţi miniştri", a încheiat Elena Udrea.

Mai multe articole despre:
PSD Elena Udrea ministru Ministerul Turismului