MENIU

UDMR vrea un guvern cu PNL, dar nu exclude colabărări şi cu alte partide

Marko Bela

Prioritatea partidelor trebuie să fie alcătuirea unui guvern stabil, a declarat la Palatul Parlamentului preşedintele UDMR după întâlnirea cu liderii filialelor din teritoriu despre variantele legate de o posibilă intrare la guvernare. Marko Bela a subliniat însă că negocierile pentru formarea unui nou Executiv  trebuie făcute abia după validarea alegerilor.

Marko Bela a afirmat că UDMR încearcă să păstreze colaborarea strânsă pe care o are cu Partul Naţional Liberal, că vrea să participe alături de PNL la guvernare. În acelaşi timp, liderul maghiar a completat că UDMR nu exclude nici colaborările cu celelalte partide.

Liderul Uniunii a menţionat că preşedinţii organizaţiilor teritoriale ale UDMR au ajuns la aceeaşi concluzie cu aceea a membrilor Consiliului Permanent, respectiv că, în acest moment, prioritatea trebuie să fie alcătuirea unui Guvern stabil, care să fie capabil să abordeze în mod corect problemele crizei economice.
Marko Bela a subliniat însă că negocierile pentru formarea unui nou Executiv  trebuie făcute abia după validarea alegerilor. \"UDMR încearcă să păstreze colaborarea strânsă şi consultarea cu PNL în ceea ce priveşte posibilitatea participării comune într-un viitor Guvern, dar, în acelaşi timp, suntem deschişi către diferite formule de guvernare dacă se solicită participarea UDMR, în condiţii clare, transparente şi fără echivoc\", a încheiat Marko Bela.

 

Mai multe articole despre:
UDMR PNL guvern Marko Bela colaborare