MENIU

UDMR preferă PNL, dar este deschisă pentru orice colaborare

Declaraţie Marko Bella
Marko Bela

UDMR este deschisă către orice formulă de guvernare care să asigure stabilitate. Aşa a declarat preşedintele Marko Bela la finalul şedinţei. Preferinţa UDMR este totuşi pentru o colaborare cu PNL.

UDMR vrea să continue relaţia cu PNL, a anunţat preşedintele Uniunii, Marko Bela. \"Încercăm să ne corelam, să ne consultăm şi să avem o relaţie cât mai strânsă cu PNL. Ar fi de dorit să mergem împreună în continuare, aşa cum stabilisem, către o anumită formulă\", a spus Marko. În schimb, Marko Bela a declarat că nu a stabilit cu liberalii \"condiţii exclusive de a intra la guvernare alături de PNL\", dar nu exclude această posibilitate. \"PNL este un partid serios şi nouă ne-ar conveni să avem un premier liberal\", a spus liderul maghiar.

Preşedintele UDMR a ţinut să clarifice însă că Uniunea \"este deschisă către orice colaborare, orice formulă de guvernare care să asigure majoritate parlamentară transparentă şi susţinerea unui guvern care va avea un program pentru scoatere României din criză\".

 

 

Mai multe articole despre:
UDMR PNL guvern Marko Bela premier prim-ministru