MENIU

Turismul românesc va fi promovat în străinătate pe posturile Eurosport şi CNN

Foto: gruprc.ro

Ministerul Turismului a încheiat procedura de achiziţie publică a serviciilor pentru realizarea campaniei de publicitate pe piaţa internaţională, posturile alese fiind Eurosport şi CNN.

"Procedura de achiziţie publică a fost aceea de negociere cu publicarea prealabilă a unui anunţ de participare. Au depus oferte trei candidaţi, Eurosport SA pentru difuzarea spoturilor publicitare pe o televiziune paneuropeană de sport şi SC Media Investment Communication, respectiv Asocierea Best Advertising&Consult - Opti Media SRL pentru difuzarea pe postul internaţional de ştiri", se arată în comunicatul Ministerului Turismului.

Conform datelor furnizate ministerului de către European Media and Marketing Survey (EMS), canalul Eurosport este postul de televiziune paneuropean de sport cu cea mai mare audienţă, iar CNN - postul de televiziune internaţional de ştiri cu cea mai mare audientă.

Conform comunicatului, în urma parcurgerii etapelor legale, Ministerul Turismului va achiziţiona serviciile de difuzare a 550 de spoturi pe Eurosport şi a 475 de spoturi pe Eurosport 2, o campanie de sponsorship pe canalul Eurosport de 325 billboard-uri de şase secunde. În acelaşi timp, Ministerul Turismului va achiziţiona serviciile de difuzare a 529 de spoturi pe canalul CNN de la Asocierea Best Advertising&Consult - Opti Media SRL, care a oferit cel mai mic cost pe punctul de audienţă, la un buget de 334.950 euro, fără TVA.

"Campania Romania - Land of choice se va derula pe cele două canale, Eurosport şi CNN, în perioada august-decembrie 2009 şi are drept scop creşterea numărului de turişti străini în România." se mai arată în comunicat.

 

Mai multe articole despre:
turism spoturi CNN Ministerul Turismului Eurosport