MENIU

FABULOS! Câți bani încasează Tudorel Toader pentru prestațiile sale

Tudorel Toader

Tudorel Toader (58 de ani) a fost învestit în funcția de ministru al Justiției pe 23 februarie 2017. A rămas în funcție până astăzi, cu o scurtă perioadă de inactivitate, cauzată de demisia sa, în semn de solidaritate cu membrii Cabinetului Grindeanu, demisie produsă în iunie 2017.

Tudorel Toader s-a făcut remarcat abia în perioada Guvernului Dăncilă, adică din ianuarie 2018.

Mai întâi, pe 22 februarie 2018, Tudorel Toader a anunțat că declanșează procedura de revocare din funcție a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. În fața unei asistențe numeroase, aproape 50 de jurnaliști fiind prezenți la Ministerul Justiției, Tudorel Toader a dat un spectacol inedit. A cerut un podium ca să poată fi văzut mai bine ("Vreți să aducem podiumul?"), apoi a refuzat să se urce pe el ("Nooo, este prea mare. Nu mă urc pe el"), a ignorat întrebările jurnaliştilor şi a promis o conferinţă de presă. Acea conferință nu s-a mai ținut. CLICK AICI PENTRU VIDEO!

După 5 luni, pe 9 iulie 2018, președintele Klaus Iohannis semna revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi.

Tudorel Toader nu s-a oprit aici și a mers mai departe. Pe 25 august, printr-un mesaj postat pe Facebook, Tudorel Toader informa că declanșează evaluarea procurorului general al Romaniei, Augustin Lazăr. Astăzi, 28 august, Tudorel Toader a anunțat că va da o declarație de presă pe acest subiect, după ce ieri anunțase, tot pe pagina lui de Facebook, că va organiza o conferință de presă, ceea ce, în traducere, însemna că va răspunde întrebărilor presei.

De la începutul mandatului, deși clamase că va fi transparent cu presa, Tudorel Toader a evitat să răspundă întrebărilor majorității jurnaliștilor, preferând să se ascundă în spatele unor postări pe Facebook și în spatele unor monologuri la Ministerul Justiției. El a refuzat solicitările repetate, făcute de Realitatea TV și www.realitatea.net. În schimb, Tudorel Toader răspunde, ocazional și preferențial, anumitor posturi TV.

Jurnalista Ionela Arcanu a studiat Declarația de Avere a ministrului Justiției. Astfel, conform datelor oficiale, pentru prestația sa, Tudorel Toader încasează, anual, aproximativ 177.000 de lei de la Universitatea din Iași, 120.000 lei de la Ministerul Justiției și 70.000 lei de la CSM. În traducere, Tudorel Toader câștigă aproximativ 80.000 de euro anual!

Vezi mai jos imagini filmate de jurnalistul realitatea.net Cristian Otopeanu, pe 22 februarie 2018, atunci cand Tudorel Toader a facut un spectacol de zile mari la Ministerul Justiției! Totul s-a petrecut înainte ca Toader să anunțe că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

 

 

 

.