MENIU

Trei universităţi particulare nu mai au voie să facă înscrieri din toamnă

Foto: RTV

Peste 56.000 de absolvenţi stau cu sufletul la gură, pentru că nu mai ştiu care este statutul juridic al universităţii lor. E vorba de cei care au fost şcolarizaţi la Universitatea Spiru Haret. De asemenea, Universitatea Petre Andrei şi Universitatea Appolonia nu mai au voie să facă înscrieri din toamnă.

39 de facultăţi particulare nu vor mai face înscrieri din toamnă. Ministerul Educaţiei le-a inclus în lista instituţiilor de învăţământ superior care vor putea organiza admitere în următorul an universitar.

E vorba despre 59 de specializări care cuprind aproximativ 5.000 de locuri. Potrivit reprezentanţilor ministerului, cele trei universităţi vor putea organiza examene de admitere doar dacă vor obţine până în toamnă acreditări noi din partea ARACIS şi a ministerului.

Într-o hotărâre de Guvern care a fost dată la începutul acestei săptămâni, se specifică faptul că Universitatea Spiru Haret nu mai poate să mai facă înscrieri din toamnă, din cauză ca nu mai este cuprinsă în hotărârea de Guvern din 2007, mai exact, nu se mai află pe listele universităţilor acreditate. Mai mult, Universitatea Spiru Haret a cerut Curţii de Apel să nu mai fie cuprinsă în hotărarea de Guvern din 2007, iar cererea a fost aprobată de aceasta din urmă.

Citeşte şi:  Sute de studenţi din România urmează cursuri de master ilegale