MENIU

Trei summituri UE pentru a scăpa de criza economică

Foto: europarl.europa.eu

Uniunea Europeană a anunţat planuri pentru nu mai puţin de trei summituri economice pentru a atenua divergenţele dintre statele membre, care ameninţă să îngreuneze eforturile de a combate recesiunea.

Franţa şi alte state membre au pus sub semnul întrebării capacitatea Cehiei, actuala preşedinţie a UE, de a gestiona reacţia ţărilor membre la cea mai gravă criză economică din istoria Uniunii. Premierul ceh Mirek Topolanek a promis să pună capăt unei dezbateri publice despre protecţionism cu preşedintele francez Nicolas Sarkozy, care a accentuat lipsa de unitate a Uniunii.

"Trebuie să înţelegem că statele membre au abordări diferite în ceea ce priveşte rezolvarea acestei probleme", a declarat Topolanek într-o conferinţă de presă de la Bruxelles, după ce a discutat cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Pe lângă summitul economic din 19-20 martie de la Bruxelles, Topolanek a convocat unul extraordinar în 1 martie, pentru a discuta despre eforturile pentru stabilizarea sectorului financiar, şi încă unul în mai consacrat locurilor de muncă.