MENIU

Trei reprezentanţi ai clanului Preda au fost reţinuţi în cazul scandalului de la mall-ul Plaza Romania

Foto: RTV
Poliţiştii au reţinut, pentru 24 de ore, trei persoane implicate în scandalul de la mall-ul Plaza România
Doi membri ai clanului Preda au fost duşi la audieri

Trei membri ai clanului Preda au fost reţinuţi în cazul violenţelor izbucnite ieri la Plaza România, pentru 24 de ore, iar doi dintre ei au fost duşi deja la audieri. Aceştia vor fi prezentaţi Parchetului pentru a se decide dacă vor fi eliberate mandate de arestare preventivă pe numele lor. Între timp, procurorii au extins cercetările în acest caz şi asupra firmei de pază BGS, implicată şi ea în scandal.

Poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore trei persoane, implicate în scandalul de la mall-ul Plaza România. Şeful clanului, Eugen Preda, nu a fost reţinut, el fiind printre cei răniţi în incident, iar în acest moment este internat la Spitalul Municipal. El acuză dureri de cap, susţinând că a fost grav rănit în zona capului. Poliţiştii aşteaptă ca el să fie externat şi mai apoi audiat.

Cei patru vor fi conduşi la sediul Parchetului pentru o nouă serie de audieri, iar mai apoi vor fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Primii doi dintre ei au fost luaţi deja de poliţie şi transportaţi la audieri. 

Anchetatorii aşteaptă imaginile de pe camerele de supraveghere din incinta centrului comercial, imagini care vor constitui probe importante, având în vedere faptul că ele surprind şi momentul agresiunii. 

Poliţiştii care anchetează cazul au extins cercetările. A intrat în colimatorul lor şi agenţia de pază BGS, implicată şi ea în încident.  Poliţiştii bucureşteni verifică legalitatea intervenţiei angajaţilor firmei de pază. Potrivit Poliţiei, pentru imobilizarea celor patru persoane care au fost ulterior reţinute, agenţii de pază au folosit forţa şi substanţe iritant lacrimogene. Citeşte şi Bătaie în Plaza România între un clan interlop şi o firmă de pază.