MENIU

Trei presupuşi poliţişti antidrog au fost reţinuţi după ce au furat 14.000 de euro

Foto: RTV

Cu o simplă legitimaţie falsă şi o atitudine mai dură, au furat mii de euro de la şoferii mai uşor de intimidat. Asta au reuşit să facă trei bărbaţi care spuneau că sunt poliţişti anti-drog şi acţionau pe autostrada Bucureşti - Piteşti. Totul până când adevăraţii poliţişti le-au dat de urmă şi i-au prins, chiar când pândeau o nouă victimă.

Unul dintre bărbaţii prinşi de poliţişti se prezenta drept comisar şef în brigada antidrog. Ca să fie mai credibil, avea şi doi complici, pe care-i prezenta drept subalterni. Echipa acţiona pe autostrada Bucureşti-Piteşti, iar victimele erau alese mai ales dintre şoferii străini.

"Sub pretextul deţinerii unor droguri sau bani falşi le solicitau documentele şi banii la control şi prin metoda cunoscută ŞMEN îi deposedau de sumele de bani şi le restituiau alte sume de bani în lei româneşti, în bancnote de un leu", a declarat Adrian Serduleţ, comisar Poliţia Autostrăzi.

Potrivit politiştilor, cei trei foloseau legitimaţii false care prezentau stema Ministerului de Interne şi o insignă pe care era scris United Nations şi "Stop drogurilor".

Cei trei falşi poliţişti au reuşit să strângă aproximativ 14.000 de euro din trei lovituri.

Mai multe articole despre:
autostradă poliţişti comisar