MENIU

Traficul rutier este restricţionat în Pasul Gutâi, din cauza zăpezii

Foto: wordpress.com

Zăpada şi frigul creează iar probleme pe mai multe drumuri din ţară. În Pasul Gutâi din judeţul Maramureş poliţia rutieră a restricţionat traficul pentru maşinile grele şi a oprit la baza muntelui toate tirurile care vor să meargă de la Baia Mare spre Sighetu Marmaţiei.

Ieri a nins abundent în zonă, stratul de zăpadă jungând la trei centimetri pe şosea. Drumarii au intervenit. Probleme şi pe DN7, în judeţul Hunedoara, unde este acoperit cu polei tronsonul Zam - limita cu judeţul Alba. Şoferii au trebuit să circule cu mare atenţie şi în Deva, Hunedoara, Simeria, Călan şi Orăştie. În judeţul Alba, poleiul s-a depus pe DN74, între Alba Iulia şi Zlatna, dar şi pe numeroase drumuri judeţene. Aceeaşi problemă şi în Suceava, pe Drumul Naţional 2, între Siret şi Grăniceşti.

Zăpada a îngreunat traficul rutier pe majoritatea drumurilor din Bistriţa-Năsăud

Potrivit dispecerului de serviciu de la Secţia Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, a nins în majoritatea zonelor, mai ales pe DN 17 D. Circulaţia s-a desfăşurat în aceleaşi condiţii de iarnă şi pe DN 17 care face legătura între Transilvania şi Moldova, respectiv pe DN 17 C, drumul care face legătura cu judeţul Maramureş.

Ca urmare, toate cele 60 de utilaje aflate în dotarea drumarilor au acţionat pentru a menţine drumurile practicabile. Pe şosele au fost aruncate 300 de tone de sare şi 500 de tone de nisip.

Dispecerul de serviciu de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA), a anunţat, la rândul lui, că cel mai mult a nins la Rodna, unde au căzut peste cinci litri de precipitaţii sub formă de ninsoare pe metru pătrat, stratul de zăpadă în zonă fiind de peste 20 de centimetri la Valea Mare, iar cel mai frig a fost la Piatra Fântânele unde mercurul a arătat minus 6,5 grade Celsius.

În Vaslui s-a circulat cu dificultate din cauza poleiului. Un autotren încărcat cu pietriş s-a răsturnat pe Drumul European 501, în Vaslui, într-o curbă, din cauza carosabilului acoperit cu polei, iar în întreg judeţul ambulanţele au dificultăţi în a ajunge la bolnavi din cauza drumurilor îngheţate.

Conducerea Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vaslui a solicitat ajutor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru ca ambulanţele să poată ajunge la bolnavi.

Mai multe articole despre:
trafic zăpadă Bistriţa-Năsăud şosele