MENIU

Tot mai mulţi români apelează la cei care oferă să împrumute bani pe internet

Foto: RTV

Cămătăria este o afacere înfloritoare în vreme de criză.[PG EA] Din cauza condiţiilor dure de creditare, tot mai puţini oameni calcă pragurile băncilor. În schimb, site-urile de anunţuri sunt pline cu oferte de împrumuturi pentru care se cer dobânzi mici. Însă, cei care le postează vă cer să le lăsaţi locuinţa sau maşina drept gaj. Oamenii legii va sfătuiesc sa vă feriţi de asemenea oferte, dacă nu vreţi să picaţi în plasa cămătarilor.

Acord împrumuturi avantajoase cu garanţii imobiliare". Astfel de anunţuri au împânzit site-urile de publicitate. Se dau aproape orice sume, pe perioade negociabile de timp.

Odată cu semnarea contracturlui de împrumut persoana se obligă să restituie suma stipulată în contract. Riscurile pe care şi le asumă o persoană este să nu poată achita suma", a declarat Miruna Popescu, notar piblic.

Dar pentru că altfel nu pot face rost de bani, oamenii sunt tot mai tentaţi de asemenea oferte.

Poliţiştii îi avertizează însă că dacă nu au de unde să achite suma împrumutată, riscă nu doar sa-şi piardă proprietatea.

"Din această faptă de împrumut se poate ajunge la ameninţare sau şantaj, oamenii pot suferi vătămări corporale, pot pierde proprietăţile imobilele pot rămâne pe drumuri", a afirmat Christian Ciocan, purtător de cuvânt Poliţia capitalei.

Potrivit legii, cămătaria nu reprezintă o infracţiune. Totuşi aceşti oameni pot fi traşi la raspundere pentru că activitatea lor nu este una licenţiată. Astfel, riscă până la un an de puşcărie.
Mai multe articole despre:
Cămătari internet bani casă împrumut plată vătămare