MENIU

Toja: "Înainte să vin în România nu ştiam decât de Dracula, Hagi, Popescu şi Petrescu"

Foto: NewsIn

Juan Toja, mijlocaşul columbian al Stelei, a vorbit joi despre adaptarea sa la viaţa şi fotbalul din România. Toja a dezvăluit că înainte de a ajunge în România nu cunoştea decât legenda lui Dracula, dar că auzise şi de Hagi, Gică Popescu şi Dan Petrescu, jucători care au învins naţionala ţării sale la mondialul din 1994.

"Înainte să vin în Romania, ştiam doar de legenda lui Dracula şi de faptul că este o ţară cu limbă de origine latină. Nu cunoşteam foarte bine. Ştiam ceva despre Steaua şi, pe parcurs, am aflat că este o echipă mare din Europa. Fiind o ţară foarte îndepărtată de Columbia, nu cunoşteam prea multe. Acum m-am informat mai mult şi am ajuns să aflu mai multe despre stilul de viaţă din Romania şi despre cultura de aici. De asemenea, ştiam despre marii jucători ai naţionalei României din anii 90, cum ar fi Hagi, Petrescu sau Popescu. Am jucat de două ori cu Romania la Campionatul Mondial şi am pierdut de fiecare dată, în condiţiile în care, în 1994, Columbia avea cea mai buna echipă naţională a sa din toate timpurile", a declarat Toja, într-o conferinţă de presă.

"Când am venit în România, mi-a fost ceva mai greu să mă acomodez cu limba, obiceiurile, oraşul, antrenamentele, meciurile. Sunt lucruri normale, care necesită timp. Acum cred că am ajuns să cunosc mai bine cultura acestei ţări şi m-am acomodat cu colegii şi stilul de viaţă. Acum mă simt mult mai bine în această ţară", a mai spus Toja.

Juan Carlos Toja (23 de ani) a fost achiziţionat de Steaua în august 2008 de la grupare americană FC Dallas. Columbianul a semnat un contract pe patru ani cu Steaua.