MENIU

Tinerii ruşi au cerut ca vaccinul contra gripei noi să fie distribuit gratuit

Foto: Realitatea Tv

Republica Moldova a înregistrat cel de-al cincilea deces provocat de gripa AH1N1. Pericolul gripei noi a scos oamenii în stradă în Rusia. Manifestanţii au cerut distrubuirea gratuită a vaccinului pe motiv că medicamentele pentru tratarea gripei noi sunt vândute la preţuri exorbitante.

50 de membri ai formaţiunii de tineret a partidului Rusia Dreaptă s-au adunat în centrul Moscovei, la numai câteva străzi distanţă de Kremlin. Dotaţi cu măşti, alţii cu şiraguri de lămâi şi usturoi în jurul gâtului, tinerii au cerut ca vaccinul pentru gripa nouă să fie distribuit gratuit pentru toţi cetăţenii ruşi, iar preţurile practicate de farmacii să fie sub controlul statului.

"Este imposibil să cumperi ceva din farmacii pentru că este prea scump, iar guvernul trebuie să intervină. Uitaţi-vă la mine, sunt studentă. Singura mea opţiune în acest moment este să cumpăr lămâi şi usturoi pentru a-mi creşte imunitatea", a afirmat un manifestant.

Potrivit ultimului bilanţ anunţat de ministrul rus al Sănătăţii, 4.560 de oameni au contractat virusul AH1N1 şi cel puţin 19 au murit.

În Franţa în schimb, ministrul Sănătăţii a ţinut să dea un exemplu cetăţenilor şi a mers să se vaccineze chiar în prima zi a campaniei de imunizare.

Cetăţenii francezi sunt însă reticenţi. Un sondaj realizat săptămâna trecută arăta că aproape trei sferturi dintre ei nu intenţionează să se vaccineze. Campania de imunizare din Franţa este gratuită.
Mai multe articole despre:
Rusia proteste Franţa vaccin farmacii gripă nouă AH1N1