MENIU

Tehnicianul Karel Bruckner şi-a anunţat retragerea din fotbal la vârsta de 69 de ani

Foto: www.daylife.com

Fostul selecţioner al Cehiei, Karel Bruckner, liber de contract după despărţirea de reprezentativa Austriei, a afirmat, miercuri, că nu va mai pregăti nicio echipă în viitor, informează AFP.

"Cariera mea de antrenor principal a luat sfârşit, iar hotărârea mea este de această dată irevocabilă. În această săptămână, voi deveni oficial un pensionar", a afirmat tehnicianul ceh, care a mai adăugat cu umor: "Găsesc totuşi şi un aspect pozitiv în acest fapt: voi beneficia de reduceri la abonamentele de tramvai şi tren".

Bruckner (69 de ani) şi-a început cariera de antrenor în 1973 la Sigma Olomouc, formaţie din oraşul său de baştină. Ulterior, a mai pregătit doar cluburi din ţara natală şi din Slovacia. Acesta a antrenat timp de 7 ani, între 2001 şi 2008, naţionala Cehiei, alături de care a ajuns până în semifinalele Campionatului European din 2004. După EURO 2008, când echipa sa a fost eliminată încă din faza grupelor, Karel Bruckner şi-a anunţat retragerea din activitate, însă, în mod surprinzător, tehnicianul ceh a acceptat la scurt timp postul de selecţioner al Austriei.

Pe data de 2 martie, Bruckner şi-a reziliat de comun acord contractul cu adversara reprezentativei României din Grupa a 7-a a preliminariilor Cupei Mondiale din 2010.
Mai multe articole despre:
retragere antrenor carieră Karel Bruckner