MENIU

Stolojan: Linia bugetului pentru 2009 va fi reducerea cheltuielilor pentru bunuri, servicii şi personal

Foto: NewsIn

Prim vice-preşedintele PD-L Theodor Stolojan a declarat luni că Guvernul are misiunea de a reduce deficitul cu 3% din PIB, ceea ce "nu e o treabă uşoară".

"Dificultatea întocmirii proiectului de buget rămâne că orice majorare de cheltuieli, într-un domeniu sau altul, se poate face prin reduceri în alte domenii sau prin majorări de resurse. România nu mai are spaţiul pe care l-a avut Guvernul precedent, cu creşteri economice de 7%", a explicat liderul PD-L.

Linia fundamentală pentru bugetul pe anul 2009 va fi reducerea de cheltuieli cu bunuri, servicii şi personal, singurele cheltuieli la care se poate acţiona, a mai spus Stolojan. "Pe seama acestor reduceri şi a unei absorbţii mai bune a fondurilor europene, se pot majora cheltuielile pentru investiţii, infrastructura fiind prioritară", a adăugat liderul PD-L. 

Stolojan a precizat totodată că în şedinţa PD-L-PSD s-a stabilit concentrarea resurselor pe lucrările aflate în curs de execuţie, pentru a evita situaţia creată până acum, când au fost finanţate multe lucrări noi, fără finalizarea celor începute. 

Bugetul pentru 2009 va fi aprobat joi, au anunţat reprezentanţii Executivului. 

Mai multe articole despre:
buget Theodor Stolojan infrastructura PD-L