MENIU

Steaua părăseşte Cupa României după ce a fost învinsă de Gloria Bistriţa la penalty-uri

Foto: www.prosport.ro

Steaua părăseşte din nou Cupa României înainte de vreme. Echipa cu cele mai multe victorii în această competiţie (20 de trofee) a fost eliminată în optimi de Gloria Bistriţa, la loviturile de departajare, scor 5-4, după un meci care a avut de toate: ritm, ocazii, ratări, eliminări, bare şi penalty-uri.

După ce a pierdut două puncte în Ghencea în faţa Gloriei, Steaua a mers la Bistriţa decisă să nu se împiedice în drumul spre sferturile Cupei. Gazdele au încercat, la rândul lor, să demonstreze că remiza smulsă Stelei în campionat nu a fost un accident. Astfel, a rezultat un meci cu un ritm alert, pe contre, în care niciuna dintre echipe nu a avut timp de tatonări inutile.

Steliştii au cerut două penalty-uri în prima repriză, însă de fiecare dată centralul Istvan Kovacs a lăsat jocul să continue.

Gloria, ultima clasată în Liga I, nu s-a resemnat cu postura de buturugă mică şi nu le-a dat voie steliştilor să respire, dându-le bătăi de cap cu contraatacuri repetate, ruperi de ritm şi dese schimbări de direcţie.

La pauză, tabela indica 0-0, iar la reluare Gloria nu a mai fost capabilă să susţină ritmul. Steaua a pus stăpânire pe joc, însă dominarea sa a fost una fără rezultat pe tabelă. "Roş-albaştrii" au mai cerut un penalty (57) la o fază la care Coroian, aflat în cădere, a atins mingea cu mâna în careu, dar nici de această dată Kovacs nu a pus mingea pe punctul cu var.

Un şut al lui Ionuţ Rada a fost scos de pe linia porţii de Velcovici (68), iar apoi finalul de meci a găsit-o pe Steaua în corzi şi în inferioritate numerică, după ce Onicaş a fost eliminat (81).

În ciuda forcingului de final al Gloriei, după 90 de minute scorul a rămas 0-0 şi a fost nevoie de prelungiri pentru departajare.

Bistriţenii au încercat să profite de superioritatea numerică şi au presat tot mai mult poarta Stelei. Tătăruşanu a salvat în două rânduri în faţa lui Csaba Borbely, iar pe finalul reprizei Dinu Sânmărtean (Gloria) a fost şi el eliminat pentru cumul de avertismente (102). Imediat, Steaua ar fi putut marca prin Eric Bicfalvi (104), însă "ghiuleaua" expediată de acesta de la 25 de metri a lovit încheietura barelor unui Albuţ care nu a putut juca decât rolul de spectator uluit.

Repriza a doua a prelungirilor a aparţinut Stelei, însă încercările repetate ale lui Dayro Moreno de a marca au rămas fără succes.

La loviturile de departajare, pentru Gloria au marcat Csaba Borbely, Valentin Năstase, Robert Săceanu, Ioan Hora şi Cristi Coroian.

Steaua a punctat prin Janos Szekely, Eugen Baciu, Mihăiţă Pleşan şi Dayro Moreno, dar Krum Bibişkov a ratat, la 3-3, trimiţând mingea în transversală.

CASETA TEHNICĂ:


GLORIA BISTRIŢA - STEAUA 0-0, 5-4 după loviturile de departajare. Pentru Gloria au marcat toţi cei cinci jucători: Borbely, Năstase, Săceanu, Hora şi Coroian. Pentru Steaua au înscris Szekely, Baciu, Pleşan, Dayro Moreno, iar bulgarul Bibişkov a ratat.

Gloria Bistriţa: Albuţ - Homei, V. Năstase, Velcovici, D. Sânmărean - Coroian, Achim - Keita, Hora, Târnăveanu (Săceanu 65) - T. Moldovan (Borbely 46). Antrenor: Marian Pană.

Steaua: Tătăruşanu - Tudose, Baciu, I. Rada - Szekely, Ov. Petre (Bicfalvi 46), Pleşan, Ochiroşii (Onicaş 36) - Dayro Moreno, Surdu (Grzelak 57), Bibişkov. Antrenor: Mihai Stoichiţă.

Cartonaşe galbene: Velcovici 25, D. Sânmărtean 64, 102, Keita 80, V. Năstase 90+1 / Ochiroşii 14, Pleşan 18, Bibişkov 76, Grzelak 80, Dayro Moreno 109

Cartonaşe roşii: D. Sânmărtean 102 / Onicaş 81

Arbitri: Istvan Kovacs - Zoltan Szekely, Vasile Marinescu

Stadion: Gloria; Spectatori: 5.000

Mijlocaşul Ovidiu Petre a revenit pe gazon după o pauză de şase luni şi jumătate, în urma accidentării suferite la genunchi în partida cu Pandurii Târgu Jiu, de la 7 aprilie. El a purtat banderola de căpitan al grupării din Ghencea, iar după pauză, atunci când a fost înlocuit, această postură a fost preluată de fundaşul Eugen Baciu.

De asemenea, atacantul bulgar Krum Bibişkov a fost folosit din nou la Steaua după o pauză de două luni, timp în care conducerea a încercat să îi rezilieze contractul, nemulţumită de evoluţiile sale. Ultima oară, acesta fusese integralist în partida retur cu Saint Patrick's, scor 2-1, din play-off-ul Ligii Europa.

Steaua nu a mai reuşit să se califice în sferturile de finală ale Cupei României de trei ani, după ce în sezonul 2006-2007 a ajuns până în faza semifinalelor. Formaţia din Ghencea a câştigat ultima oară acest trofeu în sezonul 1998-1999.

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Gloria Bistriţa - Steaua, scor 5-4 (după penalty-uri).